Ειδήσεις

Ιρλανδία: Πρόστιμο σε ξενοδοχείο που αρνήθηκε να φιλοξενήσει γκέι εκδήλωση

080916-nogay-tshirt-120Αποζημίωση 3.000 ευρώ θα πληρώσει ένα ξενοδοχείο της πόλης Galway, διότι ο ιδιοκτήτης του αρνήθηκε να δεχτεί τη διεξαγωγή μιας γκέι κοινωνικής εκδήλωσης που διοργάνωναν δύο άνδρες.

Οι δύο άνδρες ισχυρίζονται ότι δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία ειδοποιήθηκαν από τον διευθυντή του ξενοδοχείου ότι η εκδήλωση ακυρώνεται με εντολή του ιδιοκτήτη.

Ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι η ακύρωση της εκδήλωσης είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν ήταν κερδοφόρες και δεν συνιστά διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ωστόσο, η ανάκριση διαπίστωσε ότι ο διευθυντής του ξενοδοχείου είχε πει στους δύο διοργανωτές ότι η εκδήλωση ακυρώνεται λόγω των σχέσεών τους με τη γκέι κοινότητα και ότι η εντολή ερχόταν «από την κορυφή». Επιπλέον, οι απώλειες των χρημάτων, κατέληξε η ανάκριση, δεν ήταν τόσες που να δικαιολογούν την ακύρωση της εκδήλωσης, ενώ αποκαλύφθηκε ότι προσωπικό του ξενοδοχείου, εκτελώντας εντολές, έσκιζε τις αφίσες της εκδήλωσης που είχαν αναρτηθεί στην πόλη.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.500 ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο άνδρες και διέταξε το ξενοδοχείο να εφαρμόσει πολιτική ισότητας.

Πηγή:  irishtimes.com


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 guests και κανένα μέλος