Ειδήσεις

Η Ινδία συζητά την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας

080923-gay-india-120Το Δικαστήριο του Δελχί αναμένεται να συζητήσει την Πέμπτη για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας με την κατάργηση του άρθρου 377 του ινδικού Ποινικού Κώδικα που απαγορεύει τις «αφύσικα σεξουαλικά αδικήματα» και προβλέπει φυλάκιση έως 10 χρόνια για όσους κάνουν πρωκτικό ή στοματικό σεξ.

Ακτιβιστές στην Ινδία υπενθυμίζουν τη δέσμευση του υπουργού Υγείας Anbumani Ramadoss στο Διεθνές Συνέδριο για το ΑΙDS στο Μεξικό τον Αύγουστο, που είπε ότι το άρθρο 377 πρέπει να καταργηθεί.

Σύμφωνα με τον Row Kavi, ιδρυτή της γκέι οργάνωσης Humsafar Trust, «το άρθρο 377 είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Ινδία έχει έναν αριθμό υπολογιζόμενο σε 2,35 εκατομμύρια ανθρώπους που θεωρούνται ευάλωτοι στο AIDS και ίσως δεν λάβουν θεραπεία».

Χιλιάδες ακτιβιστές διαδήλωσαν το Σεπτέμβριο σε πάρκο στο Mumbai καλώντας τη βρετανική κυβέρνηση να απολογηθεί για την εισαγωγή του άρθρου 377 στον ποινικό κώδικα κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας.

Πηγή: pinknews.co.uk 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 guests και κανένα μέλος