Ειδήσεις

Ιράκ: Εν ψυχρώ δολοφονία ηγετικού στελέχους γκέι οργάνωσης στη Βαγδάτη

080926-alihilli-120Ένα ηγετικό στέλεχος της γκέι οργάνωσης Iraqi LGBT του  Ιράκ δολοφονήθηκε την Πέμπτη από οπλοφόρους, που εισέβαλαν σε κωμωτήριο της Βαγδάτης, όπου βρισκόταν, και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Πρόκειται για  έναν 27χρονο φοιτητή, ονόματι Bashar, ο οποίος έβρισκε ασφαλή κατοικία στους γκέι άνδρες και γυναίκες της Βαγδάτης που βρίσκονται υπό διωγμό από τους παραστρατιωτικούς.

Έκθεση του ΟΗΕ το 2007 επισήμαινε επιθέσεις εναντίον ομοφυλοφίλων από στρατιωτικά και θρησκευτικά δικαστήρια, παρότι η ομοφυλοφιλία στο Ιράκ δεν είναι παράνομη.

Σύμφωνα με το μέλος της οργάνωσης Iraqi LGBT Alli Hili (φωτογραφία), η βία εναντίον των ομοφυλοφίλων στο Ιράκ έχει αυξηθεί κατακόρυφα από το 2005, όταν ο ηγέτης των Σιιτών Grand Ayatollah Ali al-Sistani εξέδωσε θρησκευτικό διάταγμα που ζητούσε το «χειρότερο και όσο πιο αυστηρό θάνατο» των γκέι και των λεσβιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις διεξάγονται από παραστρατιωτικές οργανώσεις Σιιτών κληρικών και από το Badr, το στρατιωτικό τομέα του Ανώτατου Συμβουλίου για την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράκ, μια από τις ηγέτιδες πολιτικές δυνάμεις στο συνασπισμό εξουσίας που στηρίζει η Δύση στο Ιράκ.

Πηγές: pinknews.co.uk, advocate.com 


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος