Ειδήσεις

Ιράν: Ο Αχμαντινετζάντ παραδέχτηκε την ύπαρξη «λίγων γκέι» στο Ιράν

080926-ahmadinejad-120O πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Παρασκευή στον αμερικανικό αριστερό ανεξάρτητο τηλεοπτικό σταθμό Democracy Now την ύπαρξη «λίγων ομοφυλόφιλων» στη χώρα του, αλλά καταδίκασε την ομοφυλοφιλία ως καταστροφική για την κοινωνία. 

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια κατά την τελευταία του επίσκεψη στις ΗΠΑ πέρυσι, ο Αχμαντινετζάντ είχε αρνηθεί την ύπαρξη ομοφυλόφιλων στη χώρα του: «Στο Ιράν δεν έχουμε ομοφυλόφιλους όπως στη χώρα σας», είχε πει. «Στο Ιράν δεν έχουμε αυτό το φαινόμενο, δεν ξέρω ποιος σας είπε ότι το έχουμε».

Ιρανικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπολογίζουν σε 4.000 τον αριθμό των ομοφυλόφιλων ανδρών που έχουν εκτελεστεί από την Ισλαμική Επανάσταση το 1979. Ο ισλαμικός νόμος τιμωρεί με ποινή θανάτου όσους άνδρες 14 ετών και πάνω επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις.

Στη συνέντευξή του στο DemocracyNow ο Αχμαντινετζάντ καταδίκασε την αποδοχή των ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ: «Η αμερικανική κοινωνία δεν θα πρέπει να είναι περήφανη που λέει ότι υπερασπίζεται κάτι σαν αυτό. Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι άνθρωποι θέλουν να αποσπάσουν ψήφους, είναι πρόθυμοι να παραβλέψουν κάθε ηθική».  

Αναφερόμενος στις εκτελέσεις ανηλίκων που συμβαίνουν στο Ιράν -σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch η μεγάλη πλειοψηφία των εκτελέσεων ανηλίκων παγκοσμίως λαμβάνει χώρα στο Ιράν-ο Αχμαντινετζάντ είπε ότι «η ηλικία ενηλικίωσης στο Ιράν είναι διαφορετική από τη δική σας. Αν κάποιος που τυγχάνει να είναι 17 χρονών και εννέα μηνών σκοτώσει έναν συγγενή σας, θα το παραβλέπατε;».

Μέσα στο 2008 το Ιράν έχει εκτελέσει έξι ανηλίκους και άλλοι 130 έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Το 2005 το Ιράν συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας παγκοσμίως για τις εκτελέσεις των Mahmoud Asgari και Ayaz Marhoni. Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι οι δύο έφηβοι εκτελέστηκαν με την κατηγορία του βιασμού, ωστόσο γκέι οργανώσεις ισχυρίζονται ότι ο λόγος ήταν η ομοφυλοφιλία τους.

O Αχμαντινετζάντ βρέθηκε στις ΗΠΑ στα πλαίσια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης ή δείτε το βίντεο.

Πηγές: pinknews.co.uk,  democracynow.org


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 guests και κανένα μέλος