Ειδήσεις

Ινδία: Διατηρείται το άρθρο του ΠΚ που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία

080929-gay-india-couple-120Παράνομη εξακολουθεί να είναι η ομοφυλοφιλία στην Ινδία, καθώς το Δικαστήριο του Δελχί αποφάσισε να μην καταργήσει το άρθρο 377 του Ποινικού Κώδικα που ποινικοποιεί το «αφύσικο σεξ».

Η κυβέρνηση της Ινδίας εμφανίστηκε διχασμένη στο θέμα. Tο υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε τη διατήρηση του άρθρου. Αντιθέτως, το υπουργείο Υγείας ζητούσε την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας ως ένα βήμα που συμβάλλει στον αγώνα για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS. Ο υπουργός Υγείας Anbumani Ramadoss είχε δηλώσει δημοσίως στο Διεθνές Συνέδριο για το AIDS στο Μεξικό τον Αύγουστο ότι το άρθρο 377 πρέπει να αναθεωρηθεί.

Ο Εθνικός Οργανισμός για τον Έλεγχο του AIDS που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας ανέφερε στο Δικαστήριο ότι «οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες είναι στο μεγαλύτερο βαθμό απρόθυμοι να αποκαλύψουν ομοφυλόφιλη σεξουαλική συμπεριφορά, επειδή φοβούνται την αστυνομία. Έτσι σπρώχνουν τη μόλυνση σε χώρους μη-ορατούς, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση σε αυτούς»..

Για τις γκέι οργανώσεις, η διατήρηση της ποινικοποίησης συνιστά διακριτική μεταχείριση στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Το επιχείρημα της ηθικής δεν μπορεί να θριαμβεύει σε βάρος των συνταγματικών δικαιωμάτων σε μια δημοκρατική κοινωνία, όπου τα θεμελιώδη δικαιώματα απαγορεύουν κάθε διάκριση στη βάση του σεξ», είπε ο συνήγορος υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου Shyam Diwan.

Τον περασμένο μήνα, γκέι οργανώσεις ζήτησαν από τη Μ. Βρετανία να απολογηθεί για την εισαγωγή του άρθρου 377 στον Ποινικό Κώδικα την εποχή που η Ινδία ήταν βρετανική αποικία.

Πηγή: pinknews.co.uk


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 245 guests και κανένα μέλος