Ειδήσεις

Μ. Βρετανία: Τουαλέτες χωρίς σημάνσεις φύλου για τους τρανς φοιτητές του Παν/μίου του Μάντσεστερ

081002-toilets-gender-120Ανταποκρινόμενο στο αίτημα πολλών τρανς φοιτητών του, το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ αντικατέστησε τις σημάνσεις φύλου στις τουαλέτες ενός από τους ορόφους, αντικαθιστώντας τις με σημάνσεις «τουαλέτες» και «τουαλέτες με ουρητήρες», που δεν αναφέρονται σε φύλο.

Ένας απροσδιόριστος αριθμός τρανς φοιτητών είχε παραπονεθεί στο πανεπιστήμιο ότι δεν νιώθει άνετα να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες με προσδιορισμό φύλου. Όπως δήλωσε στο BBC στέλεχος του Πανεπιστημίου, «Αν έχεις γεννηθεί γυναίκα, είσαι ακόμη θηλυπρεπής, αλλά ορίζεις τον εαυτό σου ως άνδρα, θα έπρεπε να μπορείς να χρησιμοποιείς τις ανδρικές τουαλέτες, αν έτσι αυτοορίζεσαι. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να έχεις κάνει επέμβαση διόρθωσης φύλου, μπορείς απλώς να ορίζεις τον εαυτό σου ως άνδρα, να νιώθεις μέσα σου πολύ αρρενωπός, να νιώθεις ότι στην πραγματικότητα ο χαρακτηρισμός γυναίκα δεν είναι αυτό που είσαι».

Η κίνηση προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια για «υπερβολική πολιτική ορθότητα», όπως χαρακτήρισε την απόφαση η φοιτητική εφημερίδα του πανεπιστημίου σε ένα εντιτόριαλ, που με τη σειρά του συγκέντρωσε 60 επιστολές διαμαρτυρίας από φοιτητές και άλλα στελέχη του πανεπιστημίου.

Πηγή: bbc.co.uk  

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 188 guests και κανένα μέλος