Ειδήσεις

ΗΠΑ: Εκλογές σε τέσσερις πολιτείες για γάμο και τεκνοθεσία ομοφύλων

081104-us-pink-flag-120Σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ οι ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν σε σημαντικά ζητήματα για την LGBT κοινότητα:

Φλόριντα: Αναθεώρηση 2 (Αmendment 2)

Οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της αναθεώρησης του Συντάγματος, που, σύμφωνα με αίτημα πολιτών της Φλόριντα, περιορίζει το γάμο ως «γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας» και ορίζει ότι «καμία άλλη νομική ένωση που χρησιμοποιείται ως γάμος ή ως το ουσιώδες ισοδύναμό του δεν θα είναι έγκυρη ή αναγνωρισμένη». Αν ψηφιστεί, η αναθεώρηση θα καταστήσει αντισυνταγματικά όχι μόνο το γάμο ομοφύλων αλλά και τις μορφές των συμφώνων συμβίωσης που ήδη ισχύουν σε περιοχές της πολιτείας.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος απαιτείται το 60% των ψήφων. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπέρ της αναθεώρησης τάσσεται το 55% των ψηφοφόρων, εναντίον το 35% και αναποφάσιστοι παραμένει το 10%.

Αριζόνα: Πρόταση 102 (Proposition 102)

H Πρόταση 102 προβλέπει την απαγόρευση του γάμου ομοφύλων στην Αριζόνα. Το 2006 οι ψηφοφόροι είχαν απορρίψει πρόταση που απαγόρευε το γάμο ομοφύλων και τα σύμφωνα οικιακής συμβίωσης τόσο μεταξύ ομοφύλων όσο και ετεροφύλων.

Σύμφωνα με δημοσκ΄ποπηση του Σεπτεμβρίου, το 49% των πιθανών ψηφοφόρων της Αριζόνα τάσσεται υπέρ της πρότασης, το 42% κατά και το 9% ήταν αναποφάσιστο.

Καλιφόρνια: Πρόταση 8 (Proposition 8)

Αποτελεί την σχετική με LGBT δικαιώματα πρόταση που έχει συγκεντρώσει κατεξοχήν τα φώτα της δημοσιότητας στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Αν ψηφιστεί, θα απαγορεύει το γάμο ομοφύλων στην Καλιφόρνια, την πιο πολυπληθή και θεωρούμενη από τις πιο φιλελεύθερες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου η LGBT κοινότητα έχει ισχυρή παρουσία.

Περίπου 73 εκατομμύρια δολάρια έχουν ξοδευτεί στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ και κατά της πρότασης, μια εκστρατεία στην οποία πήραν μέρος σταρ του Χόλιγουντ και της αμερικανικής τηλεόρασης.

Η πρωτοβουλία για την πρόταση ήταν αποτέλεσμα της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καλιφόρνια τον Μάιο, που έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση του γάμου ομοφύλων.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη την 1 Νοεμβρίου έδειξε το εκλογικό σώμα διχασμένο. Δημοσκόπηση της προηγούμενης ημέρας έδειχνε ότι το 49% των πιθανών ψηφοφόρων τάσσονται εναντίον της πρότασης και το 44% υπέρ.

Άρκανσο: Δράση 1 (Act 1)

H πρωτοβουλία Δράση 1 στο Άρκανσο απαγορεύει την τεκνοθεσία και την επιμέλεια παιδιών «σε όσους συζούν εκτός ενός έγκυρου γάμου». Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, το 55% των εγκεγραμμένων ψηφοφόρων αντιτίθενται στο μέτρο, το 38% το υποστηρίζει και 7% είναι αναποφάσιστοι.

Πηγή: advocate.com

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 guests και κανένα μέλος