Ειδήσεις

Ελλάδα: Βραβείο ακτιβισμού στο Δήμαρχο Τήλου από το Monette-Horwitz Trust

090122-aliferis-120Ο δήμαρχος της Τήλου Τάσος Αλιφέρης βραβεύτηκε με  το Βραβείο Ακτιβισμού 2009 του Monette-Horwitz Trust για την τέλεση ομόφυλων πολιτικών γάμων τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει στο σημείωμά της η ΜοΗο, «ως δήμαρχος του μικρού χωριού της Τήλου (πληθυσμός 533 άτομα), ο Αναστάσιος Αλιφέρης αψήφισε τις απειλές δίωξής του και τέλεσε δύο ομόφυλους γάμους (έναν γκέι ανδρικό, έναν λεσβιακό) στις 3 Ιουνίου 2008. Ο Αλιφέρης είπε: «Είναι γελοίο για την Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να αρνείται στους ομοφυλόφιλους ίσα δικαιώματα και παροχές».

Το Monette-Horwitz Trust ιδρύθηκε στη μνήμη των αμερικανών λογοτεχνών και γκέι ακτιβιστών Paul Monette και Roger Horwitz. Κάθε χρόνο, βραβεύει άτομα ανεξαρτήτως του πολιτιστικού τους περιβάλλοντος, του φύλου και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, που συνεισφέρουν σημαντικά στην εξάλειψη της ομοφοβίας σε τομείς που εκτείνονται από την ακαδημαϊκή έρευνα και την δημιουργική έκφραση ως τον ακτιβισμό και την οργάνωση ομάδων.

Δεν γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για τα βραβεία. Οι βραβευθέντες επιλέγονται ύστερα από έρευνα και πρόταση Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Οι άλλοι τέσσερις βραβευθέντες για το 2009 είναι:

-  Η λεσβία Haven Herrin, Διευθύντρια του Sourlforce Q, του τμήματος νέων ενηλίκων μιας μη βίαιης οργάνωσης που πολεμά τη θρησκευτική βία εναντίον των lgbt.

-  O δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο Gavin Newsom για τον αγώνα του στην προώθηση των ομόφυλων γάμων\

-  Ο Sunil Babu Pant, ο πρώτος ανοιχτά γκέι εκλεγμένος βουλευτής στο Νεπάλ και ιδρυτής της πρώτης οργάνωσης γκέι δικαιωμάτων στη χώρα

-  Η καθηγήτρια κοινωνιολογίας Christine Robinson για την αποκάλυψη των μύθων που επικαλούνται και προωθούν οι χριστιανικές ομάδες Πρώην Oμοφυλόφιλων, όπως αποκαλούνται.

Πηγή: ΜοΗο


Διαβάστε ακόμη

10% - Περιοδικό: Δημοκρατία στην πράξη: Συνέντευξη του Τάσου Αλιφέρη

10% - Ειδήσεις: Τύπος: Κατακλυσμός από τουρίστες στην Τήλο λόγω γάμου (Ελεύθερος Τύπος, 17/8/08)

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 430 guests και κανένα μέλος