Ειδήσεις

Τύπος: Απαράδεκτη για τη ΓΣΕΕ η απόλυση εργαζομένου φορέα του HIV (Βήμα, 19/2/09)

«Καταδικαστέες πρακτικές»

Απαράδεκτη η απόλυση εργαζομένου που ήταν φορέας του HIV, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ

(Βήμα, 19/2/09)

090218-areiospagos-120Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η ΓΣΕΕ για το ενδεχόμενο αρνητικής νομολογίας από πιθανή επικύρωση από τον Αρειο Πάγο πρακτικής απολύσεων ασθενών και ευάλωτων ομάδων με την αιτιολογία ότι δεν είναι αποδεκτοί ή αποτελούν κίνδυνο για το εργασιακό τους περιβάλλον. Αφορμή η υπόθεση απόλυσης εργαζομένου που ήταν φορέας του HIV.

«Αβάσιμες επιστημονικά αντιδράσεις απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης μιας ασθένειας δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την απόλυση, για να αποτραπεί το κλίμα ανασφάλειας και μάλιστα σε εργασιακούς χώρους μη υγειονομικού ενδιαφέροντος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Και προσθέτει ότι μια τέτοια αντίληψη θέτει σε κίνδυνο την εργασία ασθενούντων ή μειονεκτούντων προσώπων και επιτρέπει την άσκηση πιέσεων για την απομάκρυνση εργαζομένων που μπορεί να μην είναι αποδεκτοί λόγω αναπηρίας, εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, γενετήσιου προσανατολισμού κ.λπ., πρακτικές που πρέπει να καταδικάζονται γιατί είναι αντίθετες σε αδιαπραγμάτευτα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: Βήμα

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 51 guests και κανένα μέλος