Οι Δυο Νεράιδες

Η εξαφάνιση του Θοδωρή

Κυρίες Νεράιδες,

Πριν από περίπου 20 χρόνια είχα έναν δύσκολο δεσμό με τον Θοδωρή, ένα τεκνό ονειρεμένο, που με έκανε να παραμιλάω. Μέχρι που με γνώρισε είχε μόνο σχέσεις με γυναίκες, ήμουν ο πρώτος άντρας στη ζωή του, έδειχνε να με έχει ερωτευτεί, αλλά κώλωνε. Εννοείται ότι εγώ έλιωνα. Με τα πολλά μετά από 2 χρόνια έγινε και το μοιραίο, αλλά η σχέση μας διακόπηκε απότομα, γιατί έφυγα για σπουδές στο εξωτερικό.

Μέχρι τότε σε επίπεδο φιλίας τα πηγαίναμε πολύ καλά. Δεν είχαμε τσακωθεί ποτέ, κάναμε πολύ καλή παρέα. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού τον λάτρευα. Κάποια στιγμή, αργότερα, έμαθα ότι είχε παντρευτεί και είχε κάνει δύο παιδιά. Προτίμησα να αποτραβηχτώ, γιατί το να έχω κοινωνικές σχέσεις μαζί του δεν μου έλεγε τίποτε ή μάλλον μου ήταν οδυνηρό. Χαθήκαμε...

Μετά από 20 χρόνια και μετά από μια σοβαρή κρίση υγείας, σκέφτηκα ότι θα ήθελα να ξαναδώ (πριν τα τινάξω) τους ανθρώπους που υπήρξαν σημαντικοί στη ζωή μου και πρώτο απ' όλους σκέφτηκα τον Θοδωρή. Θέλησα να μάθω πως είναι, πως ζει, τα νέα του. Επικοινώνησα μαζί του, χάρηκε και κανονίσαμε να βρεθούμε να τα πούμε. Απ' ότι κατάλαβα, παρούσα στο τηλεφώνημα ήταν και η γυναίκα του.

Την καθορισμένη ώρα ο Θοδωρής δεν φάνηκε, δεν απάντησε όταν του τηλεφώνησα, δεν απάντησε στο SMS που του έστειλα, δεν κάλεσε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες να μου εξηγήσει τι συνέβη. Απλά εξαφανίστηκε.

Δεν τον είχα ικανό για τέτοια απίστευτη γαϊδουριά, αλλά να που μου την έφερε και δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Να τον βρίσω; Να μην τον ξαναπάρω ποτέ τηλέφωνο; Να επιδιώξω να πέσουμε ο ένας πάνω στον άλλο; Καλές μου Νεράιδες, βοηθήστε με.

Κ.


Αγαπητέ Κ.

Για να είμαστε δίκαιοι και να μην κατηγορούμε αμέσως, μπορεί ο «εξαφανισμένος» να έπεσε από έναν γκρεμό, να τον πάτησε φορτηγό, να τον απήγαγαν εξωγήινοι, να έπεσε σε κώμα και γι' αυτό δεν ήρθε στο ραντεβού. Την πιθανότητα για κάτι τέτοιο την υπολόγισα με μεγάλη ακρίβεια στο 0,01 στο δισεκατομμύριο. Για τις υπόλοιπες πιθανότητες παίζουν δύο σενάρια, που και τα δύο έχουν την ίδια κατάληξη:

1) Το λιγότερο πιθανό σενάριο: η γυναίκα του ξέρει ή κατάλαβε τι έχει παίξει μεταξύ σας. Σε είδε ως απειλή για την οικογενειακή τους γαλήνη, του έκανε σκηνή και ο Θοδωράκης έκλασε μέντες.

2) Το πιο πιθανό σενάριο: Ο Θοδωράκης συνειδητοποίησε ότι το να σε δει ελεύθερο και αεράτο θα τον αναστατώσει και πιθανόν να του γκρεμίσει το «οικοδόμημα» που τόσα χρόνια προσπαθεί να κρατήσει όρθιο (ιδιαίτερα αν δεν περνάει καλά στον γάμο του και αισθάνεται παγιδευμένος). Κατάλαβε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του, φοβήθηκε, οπότε και εδώ έκλασε μέντες.

Οι μέντες λοιπόν είναι η μόνη λογική εξήγηση γιατί ένας «πρώην», νυν παντρεμένος, που αν μη τι άλλο δεν έχετε σφαχτεί (μου λες ότι χωρίσατε φίλοι) και που χαίρεται όταν σε ακούει σήμερα, εξαφανίζεται από προσώπου γης αύριο.

Δηλαδή Κ. χρυσούλι μου, αν είχες έστω και μια μικρή αμφιβολία για τα αισθήματα του πρώην σου, τώρα να μην έχεις πια απολύτως καμία. Για τον Θοδωράκη δεν είσαι καθόλου μα καθόλου αδιάφορος κι ας έχουν περάσει τόσα χρόνια! (Αχ, δάκρυσα, πού 'ναι τα χαρτομάντιλα;).

Όμως κάτι άλλο πρέπει να σε βάζει σε σκέψεις. Για προσπάθησε να θυμηθείς, εκείνο τον καιρό που ήσασταν μαζί, ο λεγάμενος είχε ή δεν είχε αρχίδια; Γιατί αν είχε κάποτε, τώρα πια δεν... Η δικιά του τού τα έχει ψιλοκόψει και του τα έχει κάνει κομπόστα ή απορροφήθηκαν από μόνα τους με το καιρό. Οπότε σ' αυτή τη κατάσταση, τι να τον κάνεις τον έρμο;

Όσο για το ότι δεν τον είδες, δεν πειράζει, μπορεί να είναι καλύτερα. Σκέψου εκείνο το «ονειρεμένο τεκνό» όπως λες, να έχει πια χαλάσει, με κοιλιές, διπλοσάγονα κλπ. (εννοείται ότι εσύ έχεις παραμείνει θεά!) Καλύτερα να μείνεις με τις αναμνήσεις σου από τον καλό καιρό.

Πως να αντιδράσεις; Αν πρέπει να κάνεις κάτι (εγώ δεν θα έκανα τίποτε), στείλε του ένα SMS, αλλά δεν έχει νόημα να τον ξεχέσεις. Κατάλαβέ τον και λυπήσου τον. Αν τον αγαπάς, όπως λες, μην του το κάνεις πιο δύσκολο. Πρότεινέ του μόνον, αν ποτέ θελήσει /μπορέσει, να επικοινωνήσει μαζί σου. Πες του ότι θα τον περιμένεις. Αλλά, αν θες τη συμβουλή μου, μην περιμένεις τίποτε. Απολύτως τίποτε. Και συνέχισε τη ζωή σου.


Αγαπητέ Κου,

Εγώ λέω να πας να στηθείς κάτω από σπίτι του και ν' αρχίσεις να σκούζεις «Θοδωρήηηη! Βγες έξω, τσούλα της λάσπης, που με γκάστρωσες πριν 20 χρόνια κι από τότε μεγαλώνω μόνος μου το τσιουάουά μας! Βγες που πεθαίνω και θέλω να σε πάρω μια τελευταία φορά πριν με πάρει ο Χάρος».

Θα βγουν όλοι στα μπαλκόνια και τις πόρτες! Για χάρη της πολυπολιτισμικότητας, μάθε το παραπάνω λογίδριο και στα ρώσικα και τα αλβανικά, για να μη στερήσεις αδίκως από τους αλλοδαπούς φιλοπερίεργους το φοβερό δράμα σου.

Αν ο Θοδωρής δεν βγει, κλάψε ενάμισι λεπτό στα σκαλιά του σπιτιού του, σκούπισε τα αμυγδαλωτά μάτια σου και πριν αποχωρήσεις με το κεφάλι ψηλά, καταράσου τον Θοδωρή κάθε φορά που κάνει σεξ να σκέφτεται τον Μητσοτάκη.

Μην πάρεις το πάθος σου στον τάφο. Στείλε κι άλλους εκεί!

Η Καλύτερη Νεράιδα


Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 67 guests και κανένα μέλος