Οι Δυο Νεράιδες

Η μαμά μου έχει καρδιά

Kales moy neraides ti kanete? Katarxas sygnomi poy grafo se greeklish alla den exo elliniki glossa sto ps. na peraso sto thema loipon.

Zo sthn eparxia eimai 20 xronon idoy i aporia to oti eimai gay to exo apodexth to exo pei stoys filoys moy k.t.l alla zo me thn mama moy eimai monaxopaidi den exo patera kai i mama moy exei kardia...

To thema einai ean prepei na to po sthn mama moy kai thelo na figo apo thn eparxia giati akomi den exo kanei sex me antra kai apla thelo na figo apo toys pantes kai ta panta. Tha ithela thn symboyli sas

filakia....


Φίλε μου γεια,

Η διαπίστωση ότι «η μαμά μου έχει καρδιά» μου φαίνεται παράξενη. Απ' ό,τι ξέρω χωρίς καρδιά δεν γίνεται. Όλοι έχουμε καρδιά, κι εγώ κι οι φίλες μου, ακόμη κι εσύ έχεις καρδιά. Και μάλιστα μπορεί η δική σου καρδιά να είναι πολύ πιο ταλαιπωρημένη από εκείνη της μαμάς σου. Πέρα όμως από την πλάκα, αν η μαμά σου έχει αρρυθμίες, κολποκοιλιακό αποκλεισμό ή ανεπάρκεια βαλβίδας ή δεν ξέρω γω τι άλλο, τίποτε από αυτά δεν είναι λόγος να μην της πεις αυτά που σε πνίγουν. Το ότι είσαι γκέι μπορεί να τη στενοχωρήσει, αλλά δεν θα την στείλει στον άλλο κόσμο. Το "γιος γκέι" δεν αποτελεί αιτία θανάτου.

Απλώς διάφορα προβλήματα υγείας προβάλλονται από τον πάσχοντα ως δικαιολογίες/επιχειρήματα για να καταφέρνει αυτά που θέλει. Η ψυχιατρική μάλιστα του έχει δώσει και όνομα: «δευτερογενές κέρδος». Καμιά φορά επίσης χρησιμοποιούνται και από την απέναντι πλευρά ως δικαιολογία για να καλυφτεί μια άβολη και αγχογόνος κατάσταση ("δεν θα κάνω/πω κάτι μήπως πεθάνει η μαμά μου", αντί του "δεν θέλω/φοβάμαι να το κάνω/πω γιατί δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τις συνέπειες").

Αν λοιπόν αισθάνεσαι ότι είναι σημαντικό να της πεις ότι είσαι γκέι, πες το. Αν έχεις καλή σχέση μαζί της, θα είναι πιο εύκολο. Ίσως μάλιστα η ίδια να έχει καταλάβει περισσότερα απ' ό,τι φαντάζεσαι. Από την άλλη, τίποτε δεν είναι υποχρεωτικό. Αν πιστεύεις ότι θα σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' ότι θα σου λύσει, μην το λες. Στάθμισέ τα και δες τι θα κάνεις.

Το να φύγεις από την επαρχία είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, γιατί φαντάζομαι πως εννοείς ότι θέλεις να πάς σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Διαφορετικά όλες οι υπόλοιπες επαρχιακές πόλεις είναι για τους γκέι ισοδύναμες με χωριό: παραμένουν πολύ αόρατοι.

Όμως πέρα από το σεξ, που το καταλαβαίνω απόλυτα ως ανάγκη, έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις στη μεγάλη πόλη; Τι προσόντα έχεις; Πού θα κοιτάξεις για δουλειά; Τι είδους δουλειά; Τι πιθανότητες έχεις να βρεις μια δουλειά και να συντηρείσαι μόνος σου;

Δεν μου έχεις δώσει στοιχεία για να σε βοηθήσω περισσότερο, αλλά πριν κάνεις κινήσεις που θα επηρεάσουν όλη σου τη ζωή, βάλε τα κάτω σοβαρά, υπολόγισέ τα και σκέψου. Με το πάνω κεφάλι.

Καλή τύχη,

Η Καλή Νεράιδα

 


 

Αγαπητέ χωρίς-ελληνικό-πληκτρολόγιο,

Η μαμά σου έχει καρδιά. Εσύ έχεις ζωή;

Καμία μάνα δεν πέθανε από γκέι γιο, που λέει πολύ σωστά κι η επιστημονικιά παραδίπλα. Όπως την ανέχτηκες εσύ τόσα χρόνια να σε ανεχτεί κι αυτή τώρα. Ούτε εσύ τη διάλεξες για μάνα ούτε αυτή εσένα για γιο.

Οργάνωσε τη ζωή σου έτσι ώστε να μπορέσεις να φύγεις, αλλά όπως θα διαβάσεις και στο αφιέρωμα του 10% για την επαρχία, αν δεν λύσεις τα σκατά μέσα σου, και στο Άμστερνταμ να πας, χάλια θα περνάς.

Η Καλύτερη Νεράιδα


Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 32 guests και κανένα μέλος