Οι Δυο Νεράιδες

Οι ψυχοπαθείς, οι κίναιδοι και η Ιατρική Σχολή

Καλή μου νεράιδα (X2) μη βιάζεσαι να κράξεις! Το ξέρω ότι το θέμα του μηνύματος είναι κουλό... Για να βάλω όμως τα πράγματα σε μια σειρά σου δίνω ένα mini resume της υπόθεσης.

Είμαι ένας από τους 200 plus Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής που για το μάθημα της ιατροδικαστικής λαμβάνει το σύγγραμμα (Ιατροδικαστική Αντ. Σ. Κουτσελίνη, Ε Εκδοση 1994).

Στο υπέροχο αυτό βιβλίο (που απευθύνεται σε όλους τους μελλοντικούς γιατρούς μιας και το μάθημα είναι υποχρεωτικό και η ύλη συνίσταται σε όλα τα κεφάλαιά του) διαβάζει κανείς τα εξής υπέροχα:

«Από τη δεύτερη όμως την κατηγορία των ψυχοπαθών, προέρχονται, τις πιο πολλές φορές, οι κίναιδοι, οι «καθ'έξιν επί χρήμασι εκδιδόμενοι», οι αρσενοκοίτες που χαρακτηρίζονται από θρασύτητα, προκλητικότητα, έλλειψη αισθήματος ευθύνης, αυτοί που εξεγείρουν το δημόσιο αίσθημα.»

Επίσης μόνο στο κεφάλαιο ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ βρίσκει κανείς την ενότητα Παιδοφιλία. Τυχαίο;

Αλλού διαβάζει κανείς: Για τις κατηγορίες 5,6 κατά Freud μπορεί ίσως να υποτεθεί ότι οφείλονται στους... Οπωσδήποτε πρόκειται για άτομα με σαφή ψυχοπαθητική προσωπικότητα, που διαφαίνεται και από άλλες εκδηλώσεις, δημιουργούν δε κοινωνικά και ηθικά προβλήματα και συχνά έρχονται σε δοσοληψίες με το νόμο (!).

Όπου 5= άνδρες με κυρίως ομόφυλες αλλά και σπάνιες περιστασιακές ετερόφυλες σχέσεις και 6= Αποκλειστικά ομόφυλες σχέσεις.

Νομίζω πως με τα πιο πάνω πήρες μια γεύση και πίστεψε με, έχει κι άλλα διαμάντια.

Βεβαια θα ήθελα (για να δώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι) ότι τα τρέχοντα μέλη Δ.Ε.Π (διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό) είναι εξαιρετικά και ουδέποτε σε συζητήσεις έχουν αναφερθεί στο «ζήτημα» ομοφυλοφιλία υποτιμητικά ή προσδίδοντας του οποιαδήποτε παθολογική διάσταση.

Είμαι πεπεισμένος ότι ενστερνίζονται την γραμμή του WHO πως πρόκειται για διαφορετική μορφή σεξουαλικότητας και «ασχολούνται» με αυτή μόνο όταν το απαιτεί ο νόμος ή συντρέχουν ιατρικά ζητήματα στα ίδια πάντα πλαίσια αντιμετώπισης οποιουδήποτε άλλου Έλληνα πολίτη ανεξαρτήτως σεξουαλικότητας.

Εσύ τι πιστεύεις για όλα αυτά; (Naive question) Είναι ιδέα μου ή το σύγγραμμα αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πόνημα μίσους και φόβου που βασίζεται σε ξεπερασμένες και αναχρονιστικές γνωσιακές και συμπεριφορικές θεωρίες; (Ρητορική ερώτηση)

Υ.Γ Please αν είναι εφικτό δε θέλω να φανεί το mail μου. Για ό,τι όμως θέλεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να έρθεις σε επαφή μαζί μου.

Τικιτιγκλόν (πουφ πήξαμε στο glitter!)

 


 

Κοίτα πουλάκι μου,

Όταν λίγο μετά την Επανάσταση του 1821 ο Κουτσελίνης κάθισε να συγγράψει, αυτά ίσχυαν. (Σκέψου δηλαδή τι τραβούσαν οι γκέι μέχρι πριν από 30 χρόνια...) Τώρα θα μου πεις, γιατί ο ίδιος ως επιστήμονας δεν είχε πιο ανοιχτό μυαλό; Όπως θα διαπιστώσεις στην ιατρική σου καριέρα, οι ιατρικές σπουδές δεν αποτελούν εγγύηση για την διανοητική κατάσταση του γιατρού, το IQ, την ωριμότητα και την ευρύτητα πνεύματος.

Θα συναντήσεις αμέτρητους γιατρούς απύθμενης καφρίλας, αμορφωσιάς, βλακείας, ασχετοσύνης. Οπότε γιατί ο Κουτσελίνης να μην είναι ένας εξειδικευμένος ομοφοβικός ρατσιστής; Το δικαιούται.

Τέλος πάντων, όπως ξέρεις ο συγκεκριμένος έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και 4 χρόνια και η θέση του μένει ακόμη κενή. Όταν βγει ο επόμενος καθηγητής/καθηγήτρια ελπίζω να γράψει το δικό του/της βιβλίο και να διορθώσει αυτά τα απαράδεκτα σχόλια.

Πάντως σου υπόσχομαι ότι θα μιλήσω άμεσα με το εργαστήριο της Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας με το οποίο διατηρώ πολύ καλές σχέσεις (μιλάω σοβαρά τώρα) και θα τους θέσω το θέμα.

Φιλικά,

η Καλή Νεράιδα

 


 

Στρασοστολισμένο γιατρούδι,

So you think you can be a doctor? Θες να περάσεις για μια κατ' οίκον επίσκεψη γιατί έχω ένα πονάκι κάπου που δεν φτάνω μόνη μου; Σου υπόσχομαι ότι θα σου εξηγήσω από κοντά τι σημαίνουν οι ανωμαλίες που αναφέρονται στο εγχειρίδιο που μελετάς.

Κι εσύ ως φοιτητής, βρες άλλους ανοιχτόμυαλους συμφοιτητές και διαμαρτυρηθείτε. επίσημα με μια επιστολή στην πρυτανεία, παραθέτοντας τη διεθνή βιβλιογραφία του ΠΟΥ και του DSM-IV. Τι διάολο νιάτο είσαι;

Η Καλύτερη Νεράιδα

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 guests και κανένα μέλος