Οι Δυο Νεράιδες

Παίζοντας τις κουμπάρες

 

Αγαπητές μου νεράιδες χρειάζομαι τη συμβουλή σας!!!

Εδώ και 4 μήνες έχω γνωρίσει μια γυναίκα που ψάχνει απεγνωσμένα να παντρευτεί κάποιον ίσως γκέι, ίσως αμφισεξουαλικό, ίσως για αλληλοκάλυψη, ίσως για την δημιουργία οικογένειας και παιδιού. Το όνειρο της είναι να την παντρέψω, να ζούμε όλοι στην ιδία πολυκατοικία σε διαφορετικά διαμερίσματα, έτσι ώστε ναι μεν να φαίνεται ότι είναι παντρεμένη, αλλά και να ζει τη σχέση της μαζί μου.

Θα είμαι μια απόλυτη, τετράγωνα σκεφτόμενη, χωρίς κατανόηση σκύλα αν τη στείλω στα κομμάτια?

Θα έχω αγνοήσει προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που καταπιέζουν ένα μεγάλο κομμάτι (από τις πολυπληθέστατες αγγελίες αλληλοκάλυψης βγάζω αυτό το συμπέρασμα) του γκέι πληθυσμού?

Φιλικά

Μαρία

 


 

Μαρία μου,

Λυπάμαι που θα σου το πω, αλλά η κατάσταση είναι ελαφρώς σκατέ. Βάζεις ως καθοριστικό παράγοντα για την ευτυχία σου ένα αρκετά έως πολύ δύσκολο προαπαιτούμενο: το να βρεθεί ο σωστός άνθρωπος για τη φίλη σου. Και αν βρεθεί, να συμφωνήσει σε όλο αυτό το σκηνικό. (Άσε που θα ψάχνεις για δύο άδεια διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία! Πού βρίσκεται αυτό έτσι εύκολα;). Δηλαδή είναι σαν να μου λες: όταν πάω στο φεγγάρι, θα χτίσω ένα πολύ ωραίο εξοχικό και θα περνάω σούπερ.

Επιπλέον μου παρουσιάζεις μια κατάσταση που εμένα ως Νεράιδα με βάζει σε σκέψεις: η φίλη σου "ψάχνει απεγνωσμένα" για κάτι που δεν το έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό της: ίσως για το ένα, ίσως για το άλλο. Ούτε το ένα (το απεγνωσμένα) ούτε το άλλο (έλλειψη ξεκάθαρου σχεδίου) είναι καλοί σύμβουλοι ευτυχίας, αλλά ενδείξεις πανικού και σπασμωδικών κινήσεων.

Δεν θα σου πω εγώ αν θα μείνεις ή θα φύγεις, αλλά τουλάχιστον πρέπει να ξέρεις που βαδίζεις και πως προσπαθείς να φτάσεις την ευτυχία σου. Ξέρεις; Σκέψου τα και μου λες.

Φιλικά,

Η Καλή Νεράιδα

 


 

Γεια σου Μαρία!

Η σχέση (και ο γάμος) δεν είναι απλώς η τελετή στο δημαρχείο ή την εκκλησία. Πες ότι παντρεύεται η κοπέλα σου έναν αρκούντως κατανοητικό τύπο, που δεν έχει πρόβλημα να τα έχει η γυναίκα του μαζί σου, αφού κι εκείνος θα τα έχει με τον δικό του. Θα το έχουν κάνει και οι δύο για τις οικογένειές τους, σωστά; Δεν μου λες, οι οικογένειές τους θα τους δουν στην εκκλησία και μόλις τους κάνουν το μαλλί τίγκα στο ρύζι τέρμα; Δεν θα θέλουν να τους βλέπουν στις γιορτές; Χριστούγεννα; Γενέθλια; Πάσχατα; Εξοχικά; Διακοπές; Νοσοκομεία; Η κοπέλα σου και ο άντρας της θέλοντας και μη θα πηγαίνουν πακέτο, αν θέλουν να κρατάνε τα προσχήματα, τα οποία παντρεύτηκαν για να στήσουν.

Να μια πάρα πολύ πιθανή σκηνή: Χριστούγεννα Πρωτούγεννα και η αγαπημένη σου τρώει με τα πεθερικά της και τον άντρα της (και περνάει χάλια) κι εσύ (χειρότερο σενάριο:) κάθεσαι σπίτι και την περιμένεις να τελειώσει την υποχρέωση ή (καλύτερο σενάριο:) περνάς τη γιορτή με τα φιλαράκια σου. Είναι σχέση αυτή; Ή καλύτερα: είναι η σχέση που θέλεις να έχεις εσύ στη ζωή σου με αυτή που αγαπάς;

Ναι, η αλληλοκάλυψη είναι πραγματικότητα για κάποιες γκέι γυναίκες και άντρες. Θέλεις / αντέχεις να γίνει και δική σου πραγματικότητα;

Καλά ξεμπερδέματα

Η Καλύτερη Νεράιδα

ΥΓ Η ιδέα να παντρέψω εγώ με τα ίδια μου τα χέρια την καλή μου μ' έναν άντρα μου φαίνεται ή χαζό γκαγκ από ρομαντική κομεντί (που στο τέλος ξεδιαλύνεται και όλοι πάνε σπίτια τους με τον αγαπημένο τους) ή τραγική σκηνή μιας κατεστραμμένης ζωής από ταινία του φινλανδικού ρεαλισμού (που η μία καταλήγει σφαγμένη και η άλλη αλκοολική).

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 188 guests και κανένα μέλος