Οι Δυο Νεράιδες

Χειραφέτηση (και πίπες)

Αγαπητές νεράιδες,

συγχαρητήρια για την υπομονή σας - κάποιες από τις περιπτώσεις με τις οποίες έχετε κατά καιρούς ασχοληθεί είναι θεός φυλάξοι (για να μην μιλήσω για τα ορθογραφικά).

Δεν σας γράφω για να μου λύσετε κάποιο πρακτικό πρόβλημα - έχω με τον καιρό μάθει να τα λύνω μόνος μου, και όταν πέφτω στα πατώματα, πέφτω μέχρι τελικής πτώσεως.

Θέλω απλώς να κάνω μια παρατήρηση, αν και δεν είμαι ο πρώτος: γιατί τέτοια μανία με την αλληλοκάλυψη; Και γιατί στις αγγελίες κάθε δεύτερη λέξη είναι straight-acting; Για να μην παρεξηγηθώ, δεν μένω στην ελλάδα και ούτε ψάχνω γκόμενο - κοιτάζω καμιά φορά τις αγγελίες έτσι, από βαρεμάρα ίσως. Βλέπω και εδώ γύρω μου, τις αδελφές με τα μούσια και τα μπράτσα και με πιάνουν τα γέλια: ποια σεξουαλική απελευθέρωση και ποια χειραφέτηση και πίπες;

Νομίζω πως πολλοί έχουν μείνει σε απόψεις 19ου, όταν ομοφυλοφιλία σήμαινε γυναικείος πόθος σε αρσενικό φορέα, γι' αυτόν που γαμιόταν - γιατί για τον άλλο δεν μας ενδιέφερε τότε, γαμούσε έτσι κι αλλιώς, οπότε εκεί υπήρχε απλώς ένα πρακτικό προβληματάκι (τρύπας). Τα μούσια, τα μπράτσα και όλα τα συναφή λοιπόν μου φαίνονται σαν απόγονοι τέτοιων παλαιολιθικών απόψεων. Μεγενθύνουμε στο έπακρο κάποια -κοινώς αποδεκτά- ανδρικά χαρακτηριστικά και η εσωτερικευμένη ομοφοβία πάει περίπατο... Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν οι λεσβίες έκαναν τα ίδια - αλλά εκεί είναι βέβαια διαφορετικές οι συνθήκες. Νομίζω πως το φύλο πρέπει να το βιώνει κανείς όπως γουστάρει και ότι τελικά είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον και πλάκα όταν κραζόμασταν (ασχέτως αν εκεί τίθενται άλλα issues). Τέλος πάντων, κάθε εποχή έχει τα καλά και τα κακά της... Σας φιλώ,

μια υπερήφανη κραγμένη

ΥΓ Πρόταση: μήπως να περνούσατε την φωτό της καλύτερης από κανένα photoshop και να μετατρέπατε το μπουκάλι που κρατάει σε μπουκάλι dom perignon; Φέρνει λίγο αλλά είναι tellement plus chic!


Αγαπητέ υπερήφανη κραγμένη,

Η επέλαση της αλληλοκάλυψης είναι κάτι που μας έχει προβληματίσει και εμάς. Βέβαια, ξέραμε ότι πολλοί παντρεμένοι άντρες «ψάχνονται» στη ζούλα με άντρες, πράγμα που σημαίνει ότι η κάλυψη (τουλάχιστον της μίας πλευράς τουλάχιστον) πίσω από έναν γάμο είναι ένα υπαρκτό θέμα. Δεν φανταζόμασταν όμως την έκταση του προβλήματος/κοινωνικής ανάγκης. Βέβαια η αλληλοκάλυψη είναι πιο ειλικρινής γιατί και τα δύο μέρη ξέρουν ακριβώς τι παίζει, δεν παύει όμως να είναι ψυχοφθόρα γιατί σε τελευταία ανάλυση δύο άνθρωποι παίζουν θέατρο για να γίνουν κοινωνικά αποδεκτοί. Από την άλλη, για να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν είναι εφικτή σε πρακτικό επίπεδο με τόσα ψέματα, οργάνωση και συμβιβασμούς που απαιτεί. Θα ήταν ένα ενδιαφέρον θέμα για ρεπορτάζ στο 10%.

Τώρα για την απορία σου για τη μανία υπέρ του straight acting, εμένα το θέμα μου φαίνεται απλό. Είτε σεξουαλικά καυλώνουν με αρρενωπούς άντρες (πόσο περισσότερο να το αναλύσεις αυτό;) είτε σκέφτονται ότι το straight acting κάνει την ομοφυλοφιλία κοινωνικά αόρατη, οπότε γλυτώνεις από μπελάδες. Θεωρώ και τις δύο περιπτώσεις ΟΚ. Αφού αυτό τους βγαίνει και αυτό τους κάνει χαρούμενους, τι να πούμε παραπάνω; Δεν πιστεύω ότι σεξουαλική απελευθέρωση και χειραφέτηση σημαίνουν ντε και καλά εκθηλυμένη συμπεριφορά, αν αυτό εννοείς. Είναι προτιμότερο οι άνθρωποι να εκφράζονται όπως νιώθουν καλύτερα. Ούτε τα μούσια είναι υποχρεωτικά, αλλά ούτε και οι ανταύγειες. Ούτε τα μούσκουλα, αλλά ούτε και το «τελείωμα». Όποιος θέλει ας είναι έτσι, αλλά υπάρχουν τόσες διαβαθμίσεις συμπεριφοράς ανάμεσα στα δύο άκρα, που όλοι οι καλοί χωράνε.

Όσο για τις λεσβίες, έχουν και αυτές τα δικά τους. Και εκεί υπάρχουν τα στερεότυπα της butch και της femme, αλλά όπως σου είπα και πιο πριν, άσε τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται όπως τους βγαίνει και όπως νιώθουν καλύτερα. Και αντί να τους κρίνεις (γιατί στο γράμμα σου μόνο κρίνεις, δεν προτείνεις τίποτε), δέξου τους με κατανόηση και ανθρωπιά: είναι αυτοί που είναι, τέρμα και τελεία. Μην ξεχνάς ότι και εσένα κάποιοι σε ανέχονται όπως είσαι, και μάλλον δεν είσαι τέλειος, ούτε ταιριάζεις στα πρότυπα συμπεριφοράς όλων των άλλων (σκέψου π.χ. την αρνητική γνώμη πολλών στρέιτ για τους γκέι).

Τέλος θα συμφωνήσω με την διαπίστωσή σου «το φύλο πρέπει να το βιώνει κανείς όπως γουστάρει» αν και αυτό, περιέργως, αναιρεί τις προηγούμενες ενστάσεις σου. Μήπως δεν τα έχεις ξεκαθαρίσει τελείως μέσα σου; Για ψάξε το λιγάκι!

Φιλικά,

η Καλή Νεράιδα

ΥΓ. Τώρα που το παρατηρώ, η φωτό της καλύτερης δεν χρειάζεται κι άλλο Photoshop. Της βγάλαμε τις τρίχες από τη μούρη, της χωρίσαμε τα σμιχτά φρύδια, της διορθώσαμε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, της μακρύναμε τα μαλλιά, ε, ας αφήσουμε την σαμπάνια (νομίζω ότι είναι Veuve Clicot -της αρέσει καλύτερα από την Dom Perignon).


Αγαπητή περήφανη,

Το γράμμα σου είναι προβοκατόρικο και κατά βάθος είσαι δάκτυλος ξένων δυνάμεων που απεργάζονται την υποδούλωση του περήφανου ελληνικού έθνους πούστηδων. Τόσα χρόνια διατηρήσαμε άσβηστους τους ρόλους των φύλων - κραγμένες αδελφές από τη μία, ασήκωτοι γαμιάδες από την άλλη (λεσβίες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, μη γίνεσαι γελοίος, μία μόνο κι αυτή πριν από πεντέμισι εκατομμύρια χρόνια σ' ένα νησάκι κοντά στην Τουρκία). Περάσανε από πάνω μας ή από μέσα μας, δεν θυμάμαι, Τούρκοι, Ενετοί, Αλβανοί, Γερμανοί, Κωτσόβολοι, αλλά εμείς τους ρόλους μας τους σεβόμαστε. Λέμε τη συκιά συκιά και τον γαμιά θεό.

Γι' αυτό μην μου το παίζεις ψευτοπροχωρημένη και χωρίς κόμπλεξ. Ο άντρας είναι άντρας, η μορταδέλα είναι μορταδέλα και ο γκέι είναι ξενόφερτη αρρώστια που έφεραν οι Πέρσες επί Ξέρξη. Τώρα επειδή είμαστε φιλόξενος λαός και ανοίξαμε σπίτια και μπούτια ποιος θα μας κατηγορήσει ε;

Κι αν κάποιοι γκέι είναι σαν να έχουν καταπιεί μπετονόβεργα από το πολύ στρέιτλούκινγκ, ποια είσαι εσύ που θα τους κρίνεις; Ενώ εγώ μπορώ! Κομπλεξικές αδερφές του κερατά είναι όλες αυτές οι στρέιτλούκινγκ, απλώς μικρές τον έπαιζαν με διαφημίσεις του Μάρλμπορο.

ΥΓ Οχιά διτσούτσουνη!

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 292 guests και κανένα μέλος