Οι Δυο Νεράιδες

Έχω σιγουρευτεί πως είμαι ομοφυλόφιλος

colour-youth-2

Νεράιδες γεια σας..

Είναι πρώτη μου φορά που βλέπω το blog σας και πραγματικά έχετε πλάκα.. Λυπών είμαι 16 χρονών, και η ζωή μου λειτουργεί σχετικά ομαλά.. Έχω τους φίλους μου ,τα διαβάσματα μου, τις εξόδους μου με τους φίλους μου.. Αλλά έχω πλέων σιγουρευτεί πως είμαι ομοφυλόφιλος...

Δεν είπα σε κανένα απολύτως τίποτα για εμένα... Στην αρχή ένιωθα ενοχές και μισούσα την ύπαρξη μου.. Αλλά μετά κατάλαβα πως δεν είναι κάτι που επιδίωξα.. Ετσι γεννήθηκα..

Αλλά φοβάμαι να μιλήσω για αυτό στους φίλους μου και στην οικογένεια μου.. Δεν μου φένεται καθόλου.. όχι πως νομίζω πως όσοι φένονται είναι κιόλας... Θέλω βοήθεια.. καταρχάς είναι κάτι κακό κατα την γνώμη σας η ομοφυλοφιλία; και τι πιστεύετε πως πρέπει να κάνω; να μιλήσω στους φίλους μου; να περιμένω λίγο; να μην πω τίποτα;

Επίσης υπάρχουν κατά καιρούς κάποια αγόρια (πάντα τουλάχιστον 1 χρόνο μεγαλύτερα ) που μου αρέσουν αλλά δεν κάνω καμία κίνηση και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα μια σχέση αλλά φοβάμαι να κάνω κάτι μην τυχών και το πουν αφού δεν ξέρω αν είναι gay η όχι... πώς μπορώ να καταλάβω αν είναι; Ευχαριστώ

Αντρέας

 

 

kali neraida 80x80

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ούτε κακό, ούτε καλό. Είναι αυτό που είναι, τέρμα και τελεία. Θα με ρωτούσες ποτέ αν το πράσινο είναι κακό; οι πατάτες; ο ύπνος; τα μαλλιά; Σταμάτα λοιπόν να βασανίζεσαι με ανούσιες ερωτήσεις.

Δεν χρειάζεται να πεις σε κανέναν τίποτε αν εσύ δεν αισθάνεσαι βέβαιος, ή αρκετά δυνατός, ή αν τα μηνύματα που παίρνεις από τους γύρω σου είναι ότι μάλλον δεν θα το δεχτούν καλά. Σε αυτή την φάση προστάτεψε τον εαυτό σου και αν πρόκειται να ξανοιχτείς κάνε το πρώτα σε ανθρώπους έμπιστους, κάτι που όμως στα 15 είναι μάλλον απίθανο να έχεις τριγύρω σου.

Όσον αφορά τα αγόρια που σου αρέσουν, θα μάθεις σιγά σιγά ότι δεν γίνεται σε όποιον μας αρέσει εμάς να του αρέσουμε και εμείς. Επίσης θα μάθεις ότι οι περισσότεροι άντρες (9 στους 10) ΔΕΝ είναι γκέι. Μπορεί να βρίσκεις κάποιον χαριτωμένο, όμορφο, ερωτεύσιμο, αλλά με το μαλακό. Πριν τον ερωτευτείς τρελά σκέψου μήπως παίρνεις τις επιθυμίες σου για πραγματικότητα. Ναι, το ξέρω είναι ξενερωτικά αυτά που σου λέω, αλλά έτσι είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Τις περισσότερες φορές δεν μας κάθεται αυτό που ονειρευόμαστε.

Τέλος δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να καταλάβεις αν κάποιος είναι γκέι, ιδιαίτερα αν «δεν του φαίνεται» (όπως λες για σένα) ή αν κρύβεται με μεγάλη επιτυχία. Ίσως από συζητήσεις σχετικά με την ομοφυλοφιλία θα μπορούσες να καταλάβεις αν είναι gay friendly, αλλά ούτε αυτό είναι εγγύηση ότι είναι γκέι, πολύ δε περισσότερο ότι θα ανταποκριθεί θετικά στην προσέγγισή σου. Θα πρέπει να πλησιάσεις πολύ κόσμο, να μιλήσεις, να γνωρίσεις και, δυστυχώς, να εκτεθείς (να καταλάβουν, να μάθουν οι γύρω ότι είσαι και εσύ γκέι) πριν τελικά βρεις κάποιον να κάνεις σεξ. Αν όλοι είναι εντελώς κρυμμένοι, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει τίποτε. Πιστεύω ότι το καταλαβαίνεις αυτό.

Τελικά, αν τα βάλω όλα μαζί σε μια πρόταση, θα έλεγα: κάνε υπομονή να τελειώσεις το σχολείο, να βρεθείς σε ένα περιβάλλον πιο ελεύθερο που θα μπορείς να το επιλέξεις εσύ, και εκεί θα μπορέσεις και να μιλήσεις για την δική σου ομοφυλοφιλία και ενδεχομένως να βρεις κάποιον γκέι που να σου ταιριάζει.

Μέχρι τότε προσπάθησε όσο μπορείς να μην ερωτεύεσαι στην τύχη όποιον σου γυαλίσει, γιατί μάλλον θα είναι στρέιτ και θα υποφέρεις.

Φιλιά,

 

signature kali neraida


 

kaliteri neraida 80x80

Ανδρέα μου,

Η ομοφυλοφιλία είναι απόλυτα φυσιολογική. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να είσαι γκέι. Θα το ξαναπώ για να το εμπεδώσεις: Απόλυτα φυσιολογικό! Πάντα υπήρχε ομοφυλοφιλία, σε όλες τις εποχές, σε όλους τους τόπους, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης! Πάντα. Και πάντα θα υπάρχει.

Θα μου πεις, αν είναι φυσιολογική, γιατί τόσοι άνθρωποι τη θεωρούν αρρώστια, διαστροφή, αμαρτία; Γιατί τους κοινωνικούς κανόνες τους φτιάχνει η κάθε κοινωνία ανάλογα με το πόσο έχει προοδεύσει. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, οι γυναίκες θεωρούνταν –«επιστημονικά» κιόλας– λιγότερο έξυπνες απ’ τους άντρες και σίγουρα όχι άξιες να έχουν ίσα δικαιώματα. Ε ακόμα, δεν έχει καταλάβει ολόκληρη η κοινωνία ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια απόλυτα φυσιολογική και όμορφη έκφραση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Εσύ νιώθεις τόσο απαίσια όχι επειδή είσαι γκέι, αλλά επειδή σου έχουν μάθει από τότε που γεννήθηκες ότι αυτό είναι κάτι πολύ κακό.

Δεν πρόκειται ν’ αλλάξει το ότι είσαι γκέι. Αυτό που μπορείς ν’ αλλάξει είναι το πώς αισθάνεσαι εσύ γι’ αυτό. Κι αυτό θα το αλλάξεις εσύ! Μίλησε πρώτα με άλλα γκέι αγόρια και κορίτσια στην ηλικία σου. Επικοινώνησε με την Colour Youth (Facebook) και γνώρισέ τους, για ν’ αποκτήσεις και φίλους και παρέες, αλλά και γνώσεις για το πώς αντιμετωπίζουν άλλα παιδιά τα θέματα που σε απασχολούν. Αν δεν μένεις Αθήνα, μπορείς να έχεις επαφή μαζί τους μέσω ίντερνετ ή τηλεφωνικά.

Όταν δυναμώσεις και νιώθεις λίγο πιο σίγουρος για τον εαυτό σου, μιλάς και σε άλλους φίλους και ίσως και στους γονείς σου.

Έχεις μια υπέροχη ζωή μπροστά σου, αρκεί να αποδεχτείς την ομορφιά του σεξουαλικού σου προσανατολισμού!

Καλή δύναμη!

 

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 guests και κανένα μέλος