Οι Δυο Νεράιδες

Gay κοπέλα

lesbian-horse-stories Γεια σας Νεραϊδουλες!

Γιατί οι άνθρωποι τριγύρω επιμένουν να χρησιμοποιούν τη λέξη «λεσβία» ώστε να μας ταμπελιάσουν και δεν μπορούν πολύ απλά να χρησιμοποιήσουν τη φράση «gay κοπέλα»?

Μου χτυπάει πολύ άσχημα γενικά. Είμαι η μόνη που την ενοχλεί τόσο αυτή η λέξη?

Μια κοπέλα που αγαπάει άλλες κοπέλες.

 

kali neraida 80x80

Για τον ίδιο περίπου λόγο που λένε «πούστης» ή ακόμη καλύτερα «πουσσστάρα», αντί να πουν «γκέι».

Γεμίζει το στόμα τους, έτσι έχουν συνηθίσει, καυλώνουν περισσότερο, ξέρω γω; Ίσως το «γκέι» είναι πολύ λεπτεπίλεπτο και δεν τους αρκεί για να περιγράψουν κάτι τόσο μεγαλειώδες! Λέω τώρα....

Εμένα πάντως το λεσβία μου χτυπάει just fine. Το Σου με το Βου μαζί, που βγαίνει ως Ζου με Βου μαζί, κάτι μου κάνει και το χαίρομαι να το λέω ξανά και ξανά: λεζβία, λεζβία, λεζβία. Και το Ε όμως είναι ωραίο γράμμα. Ε, όπως λέμε «Εεεε!». Ναι μου αρέσει το Ε, το παραδέχομαι. Άαασε που το λεζβία έχει τρία ολόκληρα φωνήεντα διαφορετικά μεταξύ τους. Πόσες λέξεις μπορούν να καυχηθούν κάτι παρόμοιο; Όχι, φιλενάδα όχι, εμένα το λεζβία μου αρέσει και δεν με ενοχλεί καθόλου να μην σου πω το βρίσκω ναζιάρικο, γλυκούλικο και γουτσουγούτσου. Εξ άλλου πόσο να με ενοχλήσουν έξι μικρά γραμματάκια;

Φιλικά,

signature kali neraida

 

 

kaliteri neraida 80x80

Αγαπητή κοπέλαπουαγαπάειάλλεςκοπέλες,

Το «λεσβία» σ’ ενοχλεί επειδή χρησιμοποιείται και σαν βρισιά. Να γιατί. Οκέι;

Το ότι πολλές γυναίκες προτιμούν να το χρησιμοποιούν είναι επειδή θέλουν να εξουδετερώσουν το δηλητήριο και την κακία που του έχουν βάλει οι άλλοι και να καθαρίσουν τη λέξη. Η διαδικασία αυτή λέγεται επανοικειοποίηση και έχει γίνει, με επιτυχία, σε πολλές λέξεις σε αρκετές γλώσσες.

Ξεστραβώσου εδώ και σε όλο το αφιέρωμα που κάναμε για τη γλώσσα στο τεύχος 33.

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 354 guests και κανένα μέλος