Οι Δυο Νεράιδες

Ένα πολύ μεγάλο μπέρδεμα!

bi-lady-gaga Αγαπητές νεράιδες,

Είμαι 18 χρονών, ακόμη μπερδεμένη σχετικά με το σεξουαλικό μου προσανατολισμό και λιγάκι φλύαρη, σας προειδοποιώ από την αρχή.

Ως μικρό παιδί, σχεδόν δεν είχα συναίσθηση της έννοιας και της σεξουαλικότητας. Έπαιζα όλα τα παιχνίδια με όλα τα παιδιά, ντυνόμουν με unisex ρούχα και δε μου είχε περάσει καν από το μυαλό να "τα φτιάξω" με συμμαθητή/τρια για παιχνίδι, όπως έκαναν οι περισσότεροι. (Ακόμη διατηρώ αρκετά "ανδρόγυνα" στοιχεία στην εμφάνισή μου, πχ δε βάφομαι, δεν ξυρίζω τα πόδια μου και ντύνομαι απλά.)

Προς το τέλος του δημοτικού άρχισαν να μου αρέσουν κάποια αγόρια, αλλά αισθανόμουν επίσης κάποια έλξη για την κολλητή μου, την οποία θεωρούσα αφύσικη και εντέλει την απέβαλα. (Ναι, ήμουν προκατειλημμένη, και μάλιστα μέχρι πρόσφατα.) Στο γυμνάσιο, επίσης μου άρεσαν αρκετά αγόρια, και μια άλλη φίλη μου. Και πάλι "δικαιολόγησα" τα συναισθήματά μου και σιγά σιγά τα απώθησα.

Γενικά είχα την τάση να βρίσκω ελκυστικά αγόρια που δεν πληρούσαν το macho πρότυπο, λίγο θηλυπρεπή ή πιο ευαίσθητα από το μέσο όρο τέλος πάντων, και κορίτσια που πλησίαζαν τη στερεοτυπικά "αγορίστικη" συμπεριφορά. Στην έλξη μου προς τα κορίτσια, όμως, μη ξέροντας πώς να τη διαχειριστώ, θεωρώντας την αφύσικη, αποδίδοντάς τη σε άλλους παράγοντες ("απλά τη συμπαθώ", "είναι αντικειμενικά όμορφη, τίποτα παραπάνω" κλπ) ή φοβούμενη ότι δε θα βρω ανταπόκριση, έθετα, σχεδόν υποσυνείδητα, ένα όριο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, βρίσκομαι στην πρώτη μου σχέση. Νιώθω τρυφερά γι αυτόν, μου αρέσει πχ να κοιμόμαστε αγκαλιά και να μιλάμε με τις ώρες, αλλά δε με "ανάβει". Για την ακρίβεια, από τις πρώτες μου σεξουαλικές εμπειρίες, αλλά και από τις πρώτες φορές που παρακολούθησα πορνογραφικό υλικό, απέκτησα την εντύπωση ότι δε μου άρεσε γενικά η ιδέα του (ετεροφυλοφιλικού) σεξ. Επιπλέον, μέχρι πρότινος δεν είχα καθόλου ερωτικές φαντασιώσεις - μόνο "ρομαντικές", περισσότερο για αγόρια, αλλά και για κάποια κορίτσια.

Πριν κανα μήνα όμως, ονειρεύτηκα ότι έκανα σεξ με μια κοπέλα, γνωστή μου κιόλας, και "τελείωσα" στον ύπνο μου. Τη συμπαθώ, κι εκείνη τη μέρα με είχε αγκαλιάσει, και είχα αισθαθεί λίγο αμήχανα, λίγο "περίεργα" και ωραία.

Από τότε έχω φαντασιώσεις - μόνο που είναι ομοφυλοφιλικές - και αυτοϊκανοποιούμαι καλύτερα. Αρχίζω επίσης να συνειδητοποιώ ότι ίσως θα είχα προσεγγίσει κάποια κορίτσια, αν ήξερα πώς να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου, και ότι μπορώ να με φανταστώ όχι μόνο σε σχέση με αγόρι, αλλά και με μια κοπέλα.

Το ξέρω ότι δε θα έπρεπε να βιάζω τον εαυτό μου να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο και μόνιμο προσανατολισμό ή να βάζω ταμπέλες στις προτιμήσεις μου, αλλά θα ήθελα να αποκτήσω περισσότερη αυτογνωσία σε αυτόν τον τομέα γιατί νιώθω ελαφρώς χαμένη. Αναρωτιέμαι αν είμαι όντως αμφιφυλόφιλη, λεσβία ή στρέιτ σε περίεργη φάση, αν θα έπρεπε να μιλήσω στο αγόρι μου που απογοητεύεται επειδή δε μπορεί να με κάνει να "τελειώσω", αν θα έπρεπε να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό... Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να καταλάβω τι πραγματικά μου αρέσει είναι να πειραματιστώ - και θα ήθελα πολύ να το κάνω - αλλά, πρώτον, αυτή τη στιγμή είμαι σε σχέση και, δεύτερον, φοβάμαι να πλησιάσω κορίτσια.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και ζητώ τα φώτα σας,

Αύρα

 

kali neraida 80x80

Αγαπητή φίλη,

Το ότι δεν μπορείς να τελειώσεις με ένα αγόρι, δεν σημαίνει ντε και καλά ότι είσαι λεσβία. Μπορεί να μην σε φτιάχνει η κατάσταση, το σκηνικό, το αγόρι. Μπορεί να μην έχει πείρα, να σε κομπλάρει, να σε ξενερώνει κλπ. κλπ.

Βεβαίως θα μπορούσε να οφείλεται και στο ότι είσαι λεσβία, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Αν νοιώθεις ότι κυρίως έλκεσαι από κορίτσια, γιατί να αισθάνεσαι υποχρεωμένη να τα φτιάξεις με ένα αγόρι; Ασχολήσου περισσότερο με αυτά.

Αν από την άλλη νιώθεις έλξη και προς τους άντρες, είτε το συζητάς στα ίσια με τον φίλο σου (αν ενδιαφέρεσαι να κρατήσεις αυτή την σχέση) ή αν δεν σε ικανοποιεί πια, τα χαλάς και βλέπεις πώς θα πάνε τα πράγματα με τον επόμενο.

Γενικά επιμένω ότι δεν μπορεί κανείς ούτε να βάζει ταμπελίτσες (τουλάχιστον όχι με το "καλημέρα") για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, ούτε να αποφασίζει κατόπιν σκέψεως και συσκέψεως με τις Νεράιδες το τι του /της αρέσει στο κρεβάτι. Αυτά βγαίνουν από μόνα τους μέσα από τις σχέσεις και τον πειραματισμό. Σιγά σιγά κατασταλάζουμε στο τι μας αρέσει ή τι μας αρέσει περισσότερο, χωρίς να έχουμε το άγχος ότι "πρέπει" ή "δεν πρέπει" αυτό ή εκείνο. Επίσης το να μας αρέσει κάτι δεν αποκλείει να μας αρέσει και κάτι άλλο, για λίγο, για μια περίοδο, ή για πάντα.

Ως εκ τούτου κούλαρε και άσε τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους χωρίς πολλή σκέψη, ανάλυση και προσπάθεια.

Φιλιά,

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Αύρα μου,

Είναι αναμενόμενο την έλξη που ένιωθες για τα κορίτσια να την έχεις καταπιέσει – έτσι μεγαλώνουμε όλες μας δυστυχώς.

Τώρα όμως μεγάλωσες, και μπορείς να την εξερευνήσεις. Πώς;

Αν μένεις Αθήνα, πήγαινε στη ΛΟΑ (Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας) για να γνωρίσεις άλλες γυναίκες και κουβεντιάσεις μαζί τους. Ομάδες τέτοιες υπάρχουν και σε άλλες πόλεις, ψάξ’ τες στο facebook και στο google.

Επίσης μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον/α ειδικό – ψυχολόγο ή σύμβουλο ψυχικής υγείας, για να εξερευνήσεις τα συναισθήματά σου και τους προβληματισμούς σου. Αν το αποφασίσεις, στείλε μέιλ στο 10% για να σου πούμε σε ποιους εγγυημένα, gay-friendly, μη ομοφοβικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας μπορείς να απευθυνθείς, ώστε να μην πέσεις σε κανέναν ομοφοβικό και σε κάνει χειρότερα απ’ ό,τι είσαι.

Τέλος, εξερεύνησε μόνη σου τη σεξουαλικότητά σου: κάνε πειράματα στις φαντασιώσεις σου όταν αυτοϊκανοποιείσαι, για να δεις τι σε φτιάχνει περισσότερο. Είναι πολύ υγιές και θα σου κάνει καλό να ψαχτείς έτσι.

 

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 354 guests και κανένα μέλος