Οι Δυο Νεράιδες

Συγχωριανός - τέρας

whisper Mετα τις σπουδες μου κι 3 αποτυχημένες προσπάθειες για δουλειά στην Αθήνα αποφάσισα να γυρίσω στο νησί μου. Έκανα λοιπόν τα χαρτιά μου για αναπληρωτής καθηγητής και έτσι βρέθηκα να διδαςκω Στη τελευταία τάξη του επγγελατικου λυκείου.

Ενω ξεκίνησα με πολλή φορά και προσπάθησα να έχω μια όμορφη σχέση καθηγητή - μαθητή και διαβάζοντας συνέχεια βιβλία παιδαγωγικών για να ανταπεξελθω, ενα γεγονός με εχει κάνει να χάσω τον ύπνο μου. Ένας συγχωριανός μου και συμφοιτητης μου που όμως παρτησε γρήγορα τις σπουδές του είπε σε 2 μαθητές μου εκ των οποίων ο 1 ανηψιος του για το παρελθόν που είχα στην πρωτεύουσα με το Νι και με το σίγμα. Ότι ειμαι gay, ότι τα είχα κάποια στιγμή με έναν παντρεμένο στην Αθήνα, ότι φημιζομΑι για τα βαλιτςακια με αξεσουάρ που έχω και διάφορα αλλά πικάντικα σχετικά με την σεξουαλικη μου ζωή. Μέχρι και η κυρία στο κυλικείο με κοιτάει στραβά! Και ας έκανε χάλια καφέ.

Οι γονείς μου ξέρουν ότι ειμαι gay αλλά γενικά δεν προκαλώ, ούτε μου φαίνεται, ούτε έχω κάποια σχέση εδώ στο χωριό η στο νησί γενικά,ούτε και κουνάω τα καντήλια...

Το γιατι άνοιξε το στόμα του και είπε όλα αυτά για μενα ο παλιός μου συμφοιτητης είναι καθαρά κόμπλεξ, στο σχολείο δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ που έχω γίνει βούκινο. Μέχρι μήνυση σκέφτηκa, θέλω βοήθεια και την έχω ανάγκη άμεσα.

( το κείμενο εχει γραφτει απο κινητό)

Mitsos SOS

 

kali neraida 80x80

Αμάν πακέτο! Η μήνυση δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα είχα πέρα από το να δώσει περισσότερη δημοσιότητα στο θέμα. Και στο δικαστήριο τι θα γίνει; Θα ισχυριστείς ότι δεν είσαι γκέι και ότι ο τύπος είπε ψέματα; Νομίζω ότι θα μπλέξεις περισσότερο. Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με αυτόν τον τύπο και πόσο αρχίδι είναι, αλλά αν αρχίσεις τους καυγάδες μαζί του ή αν τον κράξεις για αντιπερισπασμό δεν ξέρεις πού μπορεί να καταλήξεις και να γελάει όλο το νησί μαζί σας. Ξέρεις πόσο άθλια είναι η επαρχία με τα κουτσομπολιά και τη φτήνια τους.

Ίσως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το αφήσεις να περάσει έτσι κρατώντας χαμηλό προφίλ χωρίς καυγάδες και χωρίς να δώσεις περισσότερη έκταση στο γεγονός, και σε περίπτωση που το κρίνεις σκόπιμο, να έχεις μια ήρεμη συζήτηση με τον τύπο («τι θέλεις να πετύχεις; σου έχω κάνει κάτι και θέλεις να καταστρέψεις την ζωή μου; καταλαβαίνεις τι συνέπειες έχουν αυτά που διαδίδεις, ακόμη και αν είναι αλήθεια; ασχολήθηκα ποτέ εγώ με το τι κάνεις εσύ;»).

Κουράγιο,

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Μήτσο μου,

Δύσκολα τα πράγματα, αλλά όχι τραγικά. Δεν είναι τόσο φριχτά όσο φαίνεται αυτή τη στιγμή. Πρώτα απ’ όλα, στις μικρές κοινωνίες ο κόσμος κάνει κρα για οποιοδήποτε κουτσομπολιό. Με άλλα λόγια, σε έχουν πιάσει στο στόμα τους όχι επειδή είσαι γκέι, αλλά επειδή τους προσφέρεις μια σούπερ ευκαιρία να έχουν κάτι να λένε.

Μην κάνεις μήνυση – σε τίποτα δε θα σε ωφελήσει. Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η δική σου σταθερότητα και περήφανη στάση. Ωραία, είσαι γκέι. Και τι έγινε; Αν εσύ είσαι εντάξει μ’ αυτό και δεν ταράζεσαι όταν αναφέρεται –έμμεσα ή άμεσα– οι άλλοι θα χάσουν το ενδιαφέρον πολύ σύντομα.

Και όχι, δεν είναι αδύνατο να είσαι δηλωμένος γκέι καθηγητής στην επαρχία! Γνωρίζουμε αρκετές περιπτώσεις γκέι καθηγητών που δεν το κρύβουν και δουλεύουν σε σχολεία στην Ξάνθη, στη Σάμο και αλλού. Οπότε ξεκόλλα. Πυγμή, σταθερότητα, περηφάνια και όχι ντροπή. Κανείς δεν σε έκανε βούκινο γιατί το να είσαι γκέι δεν είναι ντροπή!

 

Φιλιά & δύναμη

 

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 guests και κανένα μέλος