Οι Δυο Νεράιδες

Ομοφυλοφιλία και σχιζοφρένεια

Νεράιδες, 

Είμαι ένας ομοφυλόφιλος άνδρας που πάσχει από σχιζοφρένεια! Εδώ και τρία χρόνια βρίσκομαι υπό συστηματική ψυχιατρική παρακολούθηση και κάθε μήνα κάνω μία ένεση στο νοσοκομείο. Είμαι μετά λόγου γνώσεως λειτουργικός και ζώ σχεδόν αυτόνομα. 13.05.2020.bΟ ψυχίατρος μου είπε ότι παρουσιάζω εκπληκτική βελτίωση. Σας γράφω γιατί με απασχολούν ζητήματα που άπτονται της σεξουαλικότητας.

1. έλκομαι από ετεροφυλόφιλους άνδρες.2. δεν μου αρέσουν σεξουαλικά οι γκέι. Δεν έχω τη διάθεση να γνωρίσω γκέι άτομα και να συνάψω αν όχι ερωτική τουλάχιστον μία φιλική σχέση.
3. έχω ερωτική διάθεση. Η ένεση που μου χορηγείται ,είναι φάρμακο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην αγορά και επηρεάζει ήκιστα τη libido.
4. ο ψυχίατρος μου είπε ότι δεν είμαι ομοφυλόφιλος και ότι αυτή, δηλαδή η ομοφυλοφιλία, δεν είναι φυσιολογική. Με τον ψυχίατρο συμφωνεί και η μητέρα μου.
5. Θα ήθελα του λοιπού χρόνου σ' αυτό το γράμμα να ρωτήσω τα εξής: ένας σχιζοφρενής δικαιούται να έχει ερωτική ζωή ή αυτό είναι πολυτέλεια; μπορώ να έχω μια -ούτως ειπείν-ερωτική ζωή με ετεροφυλόφιλο, έστω και αν αυτή είναι προβληματική , λειψή ή ανάπηρη ή εφήμερη στα πλαίσια πάντα του αυτοσεβασμού και του ετεροσεβασμού; μπορώ να διεκδικήσω την ορατότητα αναφορικά με τις σεξουαλικές επιλογές μου ή πρέπει να κρύβομαι, γιατί η ζωή μου είναι ανάξια να βιωθεί και να ειπωθεί;

Δ.

kali neraida 80x80

Αγαπητέ φίλε,

Το γράμμα σου είναι πολύ ενδιαφέρον και μου γεννά ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. Μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πώς συνδυάζεται το νούμερο 1 (έλκομαι από άνδρες) και το 4 (δεν είμαι ομοφυλόφιλος);

Ο ορισμός της ομοφυλοφιλίας είναι ακριβώς το 1: έλκομαι από άνδρες. Όμως ο ψυχίατρος και η μητέρα σου λένε ότι δεν είσαι ομοφυλόφιλος. Ποιος ξέρει καλύτερα; Ποιος έχει δίκιο; Τι σημασία έχει για σένα η «διάγνωσή» τους;

Επίσης (λες ότι) ο ψυχίατρος λέει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική. Αν είναι όντως το πιστεύει, κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Όλα αυτά τα βρίσκω εξαιρετικά μπερδεμένα και προβληματικά από μόνα τους.

Αν σε αυτά προσθέσω και το ότι σου αρέσουν μόνον οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες, οι οποίοι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο, που να χτυπιέσαι και να τους παρακαλάς γονατιστός, να σε γουστάρουν σεξουαλικά, νομίζω ότι στρώνεις τον δρόμο για μια πολύ προβληματική και δυστυχισμένη ζωή.

Η γνώμη μου στα ερωτήματα που μου θέτεις είναι ότι 1) φυσικά ένας σχιζοφρενής που ακολουθεί τη θεραπεία του και είναι καλά ρυθμισμένος, μπορεί να έχει σεξουαλική ζωή, και 2) όχι, δεν μπορείς να έχεις ερωτική ζωή με ετεροφυλόφιλο. Αν δυσκολεύεσαι να το αντιληφθείς, σκέψου μια στρέιτ γυναίκα ερωτευμένη μαζί σου, που θα ήθελε πολύ να έχετε σεξουαλικές σχέσεις. Πώς σου φαίνεται;

Πιστεύω ότι το αποκλειστικό ενδιαφέρον σου για τους ετεροφυλόφιλους και η αποστροφή σου προς τους γκέι, λέει κάτι πολύ σημαντικό για σένα και την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας σου. Μάλλον πρέπει να βρεις κάποιον ψυχίατρο που δεν θεωρεί την ομοφυλοφιλία ως «μη φυσιολογική». Δεν νομίζω ότι εγώ μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο.
Φιλικά,

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Αγαπητέ φίλε μου,
Το ταμπού της ψυχασθένειας είναι δυστυχώς ακόμα μεγάλο και εξαρτάται κυρίως από σένα να πιστέψεις ότι η σχιζοφρένεια, από τη στιγμή που ρυθμιστεί, δεν είναι καταδίκη. Ναι, μπορείς κατηγορηματικά να ζήσεις μια όμορφη ερωτική και σεξουαλική ζωή με όποιο φύλο γουστάρεις αρκεί:

α) να πιστέψεις ότι αυτό είναι εφικτό
β) να πάρεις αρκετή υποστήριξη για να το πιστέψεις αυτό
γ) να φροντίζεις να ρυθμίζεις τη χρόνια ψυχική σου νόσο με την κατάλληλη αγωγή

Τώρα όσον αφορά τη σεξουαλικότητά σου, δυστυχώς πάρα πολλοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας εξακολουθούν να θεωρούν την ομοφυλοφιλία μη φυσιολογική ή έστω προβληματική. Πρόκειται για τελείως αντιεπιστημονικές απόψεις. Η ομοφυλοφιλία είναι απολύτως φυσιολογική, υπήρχε από πάντα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Επίσης, γεννιόμαστε ομοφυλόφιλοι, δεν γινόμαστε επειδή μας έτυχε κάτι.

Κανείς, μα κανείς «ειδικός» (πόσο μάλλον η μάνα σου) δεν μπορεί να σου πει αν είσαι ή δεν είσαι γκέι ή στρέιτ. Μόνο η δική σου ερωτική και σεξουαλική επιθυμία θα το καθορίσει αυτό.

Από το γράμμα σου καταλαβαίνω ότι νιώθεις περιφρόνηση για τους γκέι άντρες, πράγμα απολύτως αναμενόμενο, αφού σε αυτή την κοινωνία μεγάλωσες και με τέτοιες αρνητικές εικόνες για τους γκέι γαλουχήθηκες. Πώς να σου αρέσουν, ερωτικά ή φιλικά, όταν τα μόνα που έμαθες για εκείνους είναι ότι είναι άρρωστοι, ύπουλοι, ξεφωνημένοι, περιθωριακοί; Όμως οι γκέι δεν είναι έτσι! Είμαστε εξίσου πολύπλευροι και διαφορετικοί όσο και οι ετεροφυλόφιλοι.

Τι σου προτείνω: να ξεκινήσεις μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία με κάποιον/α επαγγελματία ψυχικής υγείας, που θα σε υποστηρίξει σωστά να εξερευνήσεις τη σεξουαλικότητά σου. Ο/Η επαγγελματίας ψυχικής υγείας αυτός/ή πρέπει οπωσδήποτε να θεωρεί την ομοφυλοφιλία φυσιολογικό σεξουαλικό προσανατολισμό και να εφαρμόζει μια Gay Affirmative Approach. Σου στέλνω υλικό από ένα σάιτ σχετικά με τι πρέπει να προσέχουν οι ομοφυλόφιλοι όταν απευθύνονται για ψυχοθεραπεία. Μπορούμε επίσης να σου προτείνουμε επαγγελματίες στην Αθήνα που είναι εγγυημένα υποστηρικτικοί όσον αφορά την ομοφυλοφιλία.

Η ζωή σου είναι άξια και να βιωθεί και να γιορταστεί, αρκεί να καταφέρει να αποτινάξεις από πάνω σου όλες αυτές τις άθλιες στερεοτυπικές εικόνες για το πώς είναι η ζωή των γκέι. Για να το καταφέρεις αυτό χρειάζεσαι βοήθεια από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά ότι αυτό είναι εφικτό, όπως και παραδείγματα προς μίμηση – άλλους γκέι ανθρώπους που ζουν μια χαρά τη ζωή τους και την απολαμβάνουν στο φουλ, χωρίς εκπτώσεις. Υπάρχουν! Και μάλιστα πάρα πολλοί!

Σου αξίζει μια ολόκληρη ζωή!

Για ό,τι χρειαστείς ξαναγράψε μας!

Φιλικά,

 signature kalyteri neraida

13.05.2020.b

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος