Ειδήσεις

Βοσνία: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ομοφοβία γύρω από το Queer Festival του Σεράγεβο

080906-bosnia-queer-120Έκκληση στις αρχές της Βοσνίας να διασφαλίσουν κλίμα ειρήνης και στα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν τις εντεινόμενες ομοφοβικές επιθέσεις απηύθυνε η Διεθνής Αμνηστία, λίγες ημέρες πριν το πρώτο Queer Festival που διοργανώνεται στο Σεράγεβο στις 24-27 Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη μουσουλμανική χώρα, που αυτή την περίοδο εορτάζει το Ραμαζάνι.

Όπως καταγγέλλει η οργάνωση, μερίδα των μέσων ενημέρωσης έχουν εξαπολύσει μια ομοφοβική εκστρατεία «που καλλιεργεί ακόμη περισσότερο βαθιά ριζωμένα στερεότυπα και μπορεί να προκαλέσει βία γύρω από την εκδήλωση».

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι μερίδα του τύπου αναφέρεται με χαρακτηρισμούς στους γκέι, καλώντας «τους διοργανωτές να λιντσαριστούν, να πετροβοληθούν, να περιχυθούν με πετρέλαιο ή να αποβληθούν από τη χώρα». Καταγγέλλει επίσης απειλές εναντίον γκέι ακτιβιστών που ανεβαίνουν στο Ιντερνετ  και εκκλήσεις να ακυρωθεί το φεστιβάλ.

Ένας από τους οργανωτές ανέφερε στην οργάνωση: «Δεν νιώθουμε ασφαλείς για τον εαυτό μας ή για τις οικογένειές μας. Κάποιοι από εμάς έπρεπε να αναζητήσουμε νέα κατοικία διότι τα ονόματα και οι διευθύνσεις μας δημοσιοποιήθηκαν. Φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα δημόσιας μεταφοράς ή να βγούμε έξω μόνοι. Τα σκυλιά μας είναι η καλύτερη προστασία που έχουμε αυτή τη στιγμή. Νιώθουμε απομονωμένοι».

Την ανησυχία του έχει εκφράσει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Πηγές: pinknews.co.ukAmnesty International

Διαβάστε ακόμη

- Το δελτίο τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας

- 10% - Ειδήσεις: Βοσνία: Ένταση για τη διεξαγωγή του Queer Serajevo Festival

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 guests και κανένα μέλος