Η Γνώμη του 10%

Οι αρνητές του AIDS

του Κύρου Κόκκα

aids-denial-120Σχεδόν αμέσως μετά την ανακάλυψη του ιού HIV και την ταυτοποίησή του ως υπεύθυνου για το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS) εμφανίστηκαν οι πρώτοι αμφισβητίες: άτομα ή οργανώσεις που αρνούνται την αξιοπιστία της ανακάλυψης. Χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα: κάποιοι αρνούνται εντελώς ότι ο HIV υπάρχει, ενώ άλλοι αποδέχονται την ύπαρξή του ισχυριζόμενοι όμως ότι είναι ένας ακίνδυνος ιός που δεν προκαλεί το AIDS.

Όλοι αρνούνται πεισματικά την αιτιολογική συσχέτιση του HIV και της εμφάνισης του AIDS (αίτιο-αποτέλεσμα) παρότι αυτή έχει καταδειχτεί με τον πιο αξιόπιστο τρόπο βάσει αυστηρών επιστημονικών κριτηρίων, γνωστών και παγιωμένων στην ιατρική από τουλάχιστον έναν αιώνα, δεδομένου ότι ο HIV δεν είναι ο πρώτος παθογόνος οργανισμός που ανακαλύφτηκε ποτέ (1).

Οι αρνητές του HIV επιλέγουν ορισμένα δεδομένα σαν τις «σταφίδες από το σταφιδόψωμο», παρουσιάζουν και/ή διαστρεβλώνουν ορισμένα ξεπερασμένα επιστημονικά δεδομένα, επιδίδονται σε αυθαίρετες και αναπόδεικτες εξηγήσεις, αγνοούν βασικές αρχές της ιατρικής και προσθέτοντας έναν μανδύα μυστηρίου και συνομωσίας παρουσιάζουν θεωρίες - «γροθιές στο κατεστημένο»:

  • Το AIDS είναι εφεύρεση των φαρμακοβιομηχανιών για να πουλάνε φάρμακα αξίας δισεκατομμυρίων.
  • Τα φάρμακα καταστρέφουν το σώμα, ενώ ο ιός είναι αθώος.
  • Οι ιατρικές εξετάσεις λένε ψέματα και δεν δείχνουν τίποτε.
  • Σταματήστε τα φάρμακα και θα νικήσετε το AIDS. Θα γίνετε αμέσως καλά.
  • Ο HIV κατασκευάστηκε στο εργαστήριο και /ή χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τους αφροαμερικανούς ή τους μαύρους κατοίκους της Αφρικής.
  • Ο ΗIV χρησιμοποιείται ως μέσο ελέγχου της σεξουαλικότητας και του αυξανόμενου πληθυσμού της Μαύρης Ηπείρου και /ή του κόσμου.

Σχεδόν σύσσωμη η ιατρική κοινότητα έχει απορρίψει αυτές τις ιδέες, αφού η κλινική πράξη καθημερινά επιβεβαιώνει τόσο τη σχέση μεταξύ HIV και AIDS, όσο και την αποτελεσματικότητα των ειδικών φαρμάκων κατά του ιού στο να σώνουν από τον θάνατο όσους τα παίρνουν. Και τι μ' αυτό; Οι αρνητές του HIV, οι περισσότεροι ιδιώτες και άσχετοι με την ιατρική επιμένουν πεισματικά στην παράνοιά τους και διαδίδουν τις απόψεις τους μέσω ιστοσελίδων ή blog.

Σε διάφορες «μπανανίες» μάλιστα όπου κάποιοι εκδοτικοί οίκοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για το κέρδος τους αγνοώντας τις κοινωνικές επιπτώσεις, εκδίδονται και βιβλία των αρνητών που εγκληματικά παροτρύνουν τους οροθετικούς να σταματήσουν τα φάρμακα. Επίσης σε χώρες όπου «έγκριτοι» δημοσιογράφοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για σκάνδαλα και αποκαλύψεις δίνονται δημοσιότητα, ακόμη και βραβεία σε επαγγελματίες αρνητές του HIV.

Τα αποτελέσματα της άρνησης του HIV ως αιτίου του AIDS καταδεικνύονται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο στο παράδειγμα της Ν. Αφρικής, μιας χώρας με σοβαρότατη επιδημία HIV (2). Η άρνηση του πρωθυπουργού Μπέκι και της υπουργού υγείας του επί σειράν ετών να δεχτούν την σχέση μεταξύ HIV και AIDS (3) και η ολιγωρία τους να διαθέσουν φάρμακα και να κάνουν εκστρατείες πρόληψης, υπολογίζεται ότι στοίχισε 334.000 θανάτους από AIDS, 171.00 νέες μολύνσεις σε ενήλικες και 35.000 μολύνσεις νεογνών (4).

Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να πείσει τους συνομωσιολάγνους αρνητές. Ακριβώς όπως τίποτε δεν πείθει έναν παρανοϊκό σχιζοφρενή ότι δεν τον κυνηγούν εξωγήινοι με ακτίνες λέιζερ ή ότι δεν ακούει μηνύματα κατευθείαν από τον Θεό.

Το AIDS προκαλείται από τον HIV, τελεία και παύλα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν αποσκοπούν στο κέρδος και δεν εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Την εκμεταλλεύονται και ενίοτε στυγνά, αλλά με κανέναν τρόπο δεν είναι εκείνες που την δημιουργούν!

Διαβάστε επίσης: Πώς να βγάλετε λεφτά από το HIV(1) http://www.10percent.gr/old/issues/200801/a07.html

(2) http://www.info.gov.za/otherdocs/2007/aidsplan2007/situation_analysis.pdf

(3) http://www.guardian.co.uk/world/2006/oct/28/southafrica.aids

(4) http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/africa/article5235539.ece

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 guests και κανένα μέλος