Οι Δυο Νεράιδες

13.03.2021.aΌντως τα έχω ζήσει όλα αυτά; Μόνο στις ταινίες συνέβαιναν μέχρι τώρα, αλλά τελικά συμβαίνουν και στην πραγματικότητα.

13.03.2021.aΜε κυριεύει φόβος. Γιατί δεν φεύγουν αυτές οι εμπειρίες από το μυαλό μου; 

13.03.2021.aΑισθάνομαι φθόνο με τα προφίλ στα σάιτ γνωριμιών. 

13.03.2021.aΔεν με βλέπει ερωτικά αλλά έχουμε έρθει πιό κοντά. Μήπως, όμως, χρειάζεται χρόνο;

Κατηγορία: Οι Δυο Νεράιδες

Όταν το ξενοδοχείο δεν δέχεται ομόφυλα ζευγάρια

Eρώτηση

090616-gay-couple-bedΤο ξενοδοχείο *** απαγορεύει την ενοικίαση δωματίου σε ομόφυλα ζευγάρια επειδή όπως λέει η ρεσεψιόν το απαγορεύει η διεύθυνση. Προσπάθησα να πάω με το αγόρι μου όμως δεν μας επιτράπηκε η είσοδος με αποτέλεσμα να μην έχουμε που να πάμε και να περιφερόμαστε μέσα στα σκοτάδια άσκοπα στην Καλλιθέα. Τι μπορούμε να κάνουμε ? Που μπορούμε να υποβάλουμε καταγγελία? Καμιά βοήθεια?

 


 

Απάντηση

Eφόσον η παροχή μιας υπηρεσίας, όπως εδώ η μίσθωση δωματίου σε ξενοδοχείο απευθύνεται ανοικτά στο σύνολο του καταναλωτικού κοινού, τότε αυτοί οι περιορισμοί είναι απαράδεκτοι.

Υπάρχει σχετική απόφαση Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που επιδικάστηκε αποζημίωση 1.000 ευρώ επειδή ένα μπαρ αρνήθηκε -χωρίς λόγο- την είσοδο σε πελάτη (βλ. εδώ http://elawyer.blogspot.com/2009/03/1000.html).

Μπορείτε λοιπόν να ασκήσετε μια αγωγή προσβολής προσωπικότητας για άνιση μεταχείριση καταναλωτή, ζητώντας αποζημίωση.

Εάν θέλετε μια πιο οικονομική λύση, χωρίς δικαστήριο,  θα μπορούσατε να καταθέσετε μια Αναφορά στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Θα αναλάβει να μεσολαβήσει για να λυθεί το θέμα και να πιεστεί το ξενοδοχείο να δέχεται και ομόφυλα ζευγάρια.

Αν όμως θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας (επειδή οι παραπάνω λύσεις περιλαμβάνουν υποχρεωτικά την γνωστοποίηση του ονόματός σας), τότε καλύτερα να κάνετε μια ανώνυμη καταγγελία σε μια Ένωση καταναλωτών.

e-lawyer

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 guests και κανένα μέλος