Οι Δυο Νεράιδες

13.03.2021.aΌντως τα έχω ζήσει όλα αυτά; Μόνο στις ταινίες συνέβαιναν μέχρι τώρα, αλλά τελικά συμβαίνουν και στην πραγματικότητα.

13.03.2021.aΜε κυριεύει φόβος. Γιατί δεν φεύγουν αυτές οι εμπειρίες από το μυαλό μου; 

13.03.2021.aΑισθάνομαι φθόνο με τα προφίλ στα σάιτ γνωριμιών. 

13.03.2021.aΔεν με βλέπει ερωτικά αλλά έχουμε έρθει πιό κοντά. Μήπως, όμως, χρειάζεται χρόνο;

Κατηγορία: Οι Δυο Νεράιδες

Σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

090624-harassment-120

Ερώτηση

Ο προϊστάμενός μου με παρενοχλούσε σεξουαλικά. Όταν έμαθε ότι ήμουν λεσβία, συνέχισε, προτείνοντας -μεταξύ σοβαρού και αστείου- ομαδικό σεξ. Του απάντησα ότι έχω σταθερή σχέση και του ζήτησα να μη με φέρνει σε δύσκολη θέση. Τελικά με απέλυσε για ασήμαντη αφορμή. Πως μπορώ να προστατευθώ;

 

 

 


 

Απάντηση

Σύμφωνα με τον Ν.3304/2005, η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της εργασίας αποτελεί αθέμιτη διάκριση  λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Η απόλυση γι' αυτό το λόγο είναι μια βαρύτατη παράβαση του Ν.3304/2005 και επισύρει και ποινικές κυρώσεις. Η ενδιαφερόμενη μπορεί να προσφύγει με αγωγή ζητώντας αποζημίωση, αλλά και  με μήνυση για την ποινική τιμωρία του προϊστάμενου. Σημειωτέον ότι με το νέο άρθρο του Ποινικού Κώδικα,όταν υπάρχει μίσος λόγω του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού του θύματος, εκτιμάται ως επιβαρυντική περίσταση για το δράστη. Για την αγωγή, υπάρχει αντιστροφή του βάρους απόδειξης: ο εργοδότης καλείται να αποδείξει ότι ΔΕΝ παρενόχλησε την εργαζόμενη κι όχι το αντίθετο.

e-lawyer

 


Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 guests και κανένα μέλος