Οι Δυο Νεράιδες

13.03.2021.aΌντως τα έχω ζήσει όλα αυτά; Μόνο στις ταινίες συνέβαιναν μέχρι τώρα, αλλά τελικά συμβαίνουν και στην πραγματικότητα.

13.03.2021.aΜε κυριεύει φόβος. Γιατί δεν φεύγουν αυτές οι εμπειρίες από το μυαλό μου; 

13.03.2021.aΑισθάνομαι φθόνο με τα προφίλ στα σάιτ γνωριμιών. 

13.03.2021.aΔεν με βλέπει ερωτικά αλλά έχουμε έρθει πιό κοντά. Μήπως, όμως, χρειάζεται χρόνο;

Κατηγορία: Οι Δυο Νεράιδες

Οι πρώτες μέρες του έτους

Το 8 έγινε 9. Και μεγαλώσαμε μια χρονιά. Μαζί με εμάς μεγαλώνει και τo blogoχωριό. Νέοι bloggers προστίθενται στα lgbt ιστολόγια γράφοντας τα πρώτα τους ποστ ενώ παλαιότεροι bloggers σβήνουν τα γενεθλιοκεράκια των πρώτων τους blogoχρόνων. Μέσα από τη ματιά και τη γραφή τόσο των μεν όσο και των δε αντικρίζουμε τις πρώτες μέρες αυτού του έτους.

 


 

mahler76, 6/1/2009, 416-415 π.Χ./2009 μ.Χ.

 

090119-mahlerΕκεί, στα μέσα του Πελοποννησιακού πολέμου στα 416-415 π.Χ. οι Αθηναίοι αποφασίζουν να εξολοθρεύσουν τους κατοίκους της Μήλου (σφάζοντας όλους τους ενήλικες άνδρες και πουλώντας τις γυναίκες και τα παιδιά ως δούλους) στηρίζοντας την απόφασή τους στην πιο ελεεινή και απροκάλυπτη εκδήλωση κυνισμού...

Μήλιοι: Αλλά πώς είναι δυνατόν να είναι εξ ίσου συμφέρον για εμάς να γίνομε δούλοι, και συγχρόνως να είναι δικό σας συμφέρον να γίνετε κυρίαρχοί μας;
Αθηναίοι: Διότι σας παρέχεται η ευκαιρία να υποταχθείτε, αποφεύγοντας τα έσχατα δεινά, εμείς δε, θα ωφεληθούμε μη καταστρέφοντάς σας.
Μήλιοι: Ώστε, δεν θα μας δεχθείτε να είμεθα φίλοι σας και όχι εχθροί σας, αλλά να διατηρήσομε την ειρήνη και την ουδετερότητά μας;
Αθηναίοι: Όχι. Γιατί η έχθρα σας μας βλάπτει πολύ λιγότερο από τη φιλία σας. Και τούτο διότι εις τα όμματα των υπηκόων μας, η φιλία σας θα είναι τεκμήριο αδυναμίας, ενώ το μίσος σας θα είναι τεκμήριο ότι είμαστε ισχυροί.

ΘΟΥΚΥΔΊΔΗΣ ΒΙΒΛΙΟ Ε' 92-95
(για το πλήρες κείμενο δείτε εδώ)
Για να μήν ξεχνάμε πως οι ίδιοι άνθρωποι που "δίδαξαν" δημοκρατία και πολιτισμό στην ανθρωπότητα είναι οι ίδιοι που "δίδαξαν" τακτικές γενοκτονίας και "εθνοκάθαρσης" πολύ πριν τους Ισραηλινούς, τους Γερμανούς, τους Βρετανούς, τους Ρωμαίους...
Για να μην ξεχνάμε, πως ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή είναι δυστυχώς εφεύρημα των φιλοσόφων και των ρομαντικών ποιητών...
Για να μην ξεχνάμε, πως δεν είναι ο πόλεμος που σκληραίνει τις ψυχές των ανθρώπων αλλά η σκληρότητα των ψυχών μας που κάνει τον πόλεμο τόσο φρικτό και ας προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από το αραχνοΰφαντο πέπλο του πολιτισμού μας..
Παρ' όλα αυτά, θα τολμήσω να υποστηρίξω πως ΘΑ έχουμε μια καλή χρονιά, αν προσπαθήσουμε λίγο και δεν τα αφήσουμε όλα στην Τύχη.


Καλό μας βράδυ.

Αναρτήθηκε από mahler76, 6/1/2009, 416-415 π.Χ./2009 μ.Χ.

[http://mahler76.blogspot.com/2009/01/416-415-2009.html]


pisoglendis, 8/1/2009, Ο μπάτσος

 

090119-pisoglentisΠρώτη φορά έπιανα αληθινό όπλο.

- Αυτές είναι οι σφαίρες είπε.
- Δεν είμαι εγώ για τέτοια, ούτε να το αγγίξω δεν μπορώ.
Σ όλη την διάρκεια της σεξουαλικής μας σχέσης
δεν ξεχνούσα να του υπενθυμίζω την ιδιότητα του.......ήταν ενας ΜΠΑΤΣΟΣ.
- Μια δουλειά σαν όλες τις άλλες είναι και αυτή έλεγε αυτός
Εγώ εκεί ............και ας ήξερα ότι ήταν πέντε αδέλφια
και είχαν στο σπίτι και την γιαγιά του.
Για την οικογένεια ήταν μεγάλη υπόθεση που ο μεγάλο υιός μπήκε στο σώμα.
Ήταν όλοι τόσο περήφανοι ... και περίμεναν όλοι από αυτόν
δωράκια , δανεικά, εξυπηρετήσεις.
Λίγο καιρό μετά χωρίσαμε.
Ήταν πολλά αυτά που μας χωρίζανε...ήτανε βλέπεις και μπάτσος.
Δεν τον είδα παρά μόνο μετά από πολύ καιρό τυχαία στο δρόμο.
Ήταν πολύ ανανεωμένος και λαμπερός.
Μιλήσαμε λιγάκι και μου είπε ότι είναι
πολύ ευχαριστημένος από την ζωή του αν εξαιρέσεις τις οικονομικές δυσκολίες του.
- Ποιες δυσκολίες βρε ... κράτος είστε οι δημόσιοι υπάλληλοι.
- Δεν είμαι δ. υπάλληλος μου είπε. Πακετάς δουλεύω. Έφυγα από το σώμα.
Μου εξήγησε ότι μια μέρα στο τμήμα πιάσανε έναν αλλοδαπό
και αρχίσανε όλοι με την σειρά
να τον βαράνε κλωτσιές σε όλο του το σώμα.
Δεν είχε άλλη επιλογή ....
Τον χτύπησε και αυτός δύο φορές.
Όλο το βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί.
Το πρωί το ανέφερε στους ανωτέρους του και παραιτήθηκε.
Αυτό είναι το τηλέφωνο μου είπε αν θέλεις να τα πούμε καμιά φορά.
Έμεινα εκεί να τον βλέπω να απομακρύνετε.

Αναρτήθηκε από pisoglendis, 8/1/2009, Ο μπάτσος

[http://pisoglendis-pisoglendis.blogspot.com/2009/01/blog-post_6457.html]


Ο Κύκνος, 10/1/2009, Love is like a cigarette

Το κείμενο από το εν λόγω ιστολόγιο αφαιρέθηκε από το μπλογκοπερίπτερο κατόπιν αιτήματος του συγγραφέα του.

Η συντακτική ομάδα του 10%


life_traveller, 15/1/2009, ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

 

090119-life-travellerΕν αρχή ήταν το χάος, το μπέρδεμα, η απογοήτευση και η απόγνωση...και μετά ήρθε η συνειδητοποίηση, οι παλινδρομήσεις, και στη συνέχεια η αναγκαστική αποδοχή,...και για τους περισσότερους η μόνη διέξοδος... το internet.
a/s/l?
t/b/v?
stats?
Τι ψάχνεις?
...και μετά η σχετική κουβέντα
...και τα cliché αστειάκια
...και τα χαμογελακια :-)) , ;-)),
...και τα χαχανα looool
......Το msn με τις καλά καμουφλαρισμένες φωτογραφίες, τα δεύτερα καρτοκινητά και τέλος η μεγάλες Συναντήσεις... οι πρώτες πνιγμένες στις ενοχές... Ο ύπνος το προηγούμενο βράδυ χαμένη υπόθεση.....
... και όσο πλησίαζε η μεγάλη ώρα το στομάχι σφίγγονταν, τα χέρια κρύωναν, το πρόσωπο κοκκίνιζε,... το στόμα ξερό... τασάκι σωστό από τα πολλά τσιγάρα! .... Και η απίστευτη αγωνία να ανεβαίνει ως τον λαιμό... Και αν κάποιος γνωστός σε δει?.... Τι θα πεις?... Ποιο είναι το τέρας με τα τρία κεφάλια και τα οχτώ πόδια δίπλα σου? Που τον ξέρεις θα σε ρωτήσουν? ... Και οι δορυφόροι στο διάστημα που σε παρακολουθούν... τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας που θα μάθουν ότι είσαι gay... κάπου εκεί άρχιζε ο παραλογισμός, η παράνοια!
Ακολουθεί η αναγνώριση... που όπως στις αρχαίες τραγωδίες... ο ήρωας έχει αλλάξει... φτάνει στην Ιθάκη αποκαμωμένος, συχνά καημένος, φορτωμένος προβλήματα... εξάλλου το ταξίδι έχει σημασία... ανοησίες!
Σπάνια έρχεται η έκπληξη και μαζί της, νέες αγωνίες... Θα αρέσω εγώ? Πως θα δώσω την ιδανική εικόνα? Γιατί να μην έχω ξυριστεί/ντυθεί καλύτερα?
Και όταν δημιουργηθεί η σχέση, αστήρικτη και ορφανή συνήθως από περιβάλλον, κρυφή και προφυλαγμένη.... Φέρνει τον ενθουσιασμό... αλλά και νέα ζόρια.... Την προσπάθεια...την αγωνία για το μέλλον.... Που αν και μάλλον πιο δύσκολο για όλους εμάς... κρύβει πάντα μια μοναδική μαγεία ως λέξη... το μέλλον!

Αναρτήθηκε από life_traveller, 15/1/2009, ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

[http://travellerinlife.blogspot.com/2009/01/blog-post_15.html]

 

 


 

 

ProFyLaKtiKo, 17/1/2009, Η αληθινή ιστορία του Άγγελου

 

ή αλλιώς το φύλο της κοινωνίας θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της εκπομπής "Μηχανή του Χρόνου" (ALPHA, τα δύο τελευταία σάββατα) που ασχολήθηκε για 90 λεπτά με τη ζωή του πρώην ισοβίτη Χρήστου Ρούσσου και τα περί ομοφυλοφιλίας τεκταινόμενα στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1970.

Η θεματολογία της εκπομπής :

Ο «Άγγελος» του κινηματογράφου, ο ομοφυλόφιλος, ο δολοφόνος του εραστή του, ο αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ήρεμη δύναμη των φυλακών.
Ο «Άγγελος» επιστρέφει στη δεκαετία του ‘80, δείχνει την κοινωνία των αντιθέσεων , τον σκοτεινό κόσμο της Συγγρού και ξετυλίγει το πολιτικό-δικαστικό θρίλερ που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.
1976. Ο 19χρονος ναύτης Χρήστος Ρούσσος δολοφονεί τον εραστή του, που τον πίεζε να βγει στην πορνεία. Η συντηρητική κοινωνία της μεταπολίτευσης αναζητά το καινούργιο, αλλά σοκάρεται από το σεξουαλικό έγκλημα και τις αποκαλύψεις για τον άγνωστο κόσμο του Ζαππείου και της λεωφόρου Συγγρού. Είναι η ίδια εποχή, που ο πολιτικός γάμος είναι αδιανόητος, οι αμβλώσεις απαγορεύονται και η μοιχεία αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Δημοσιογράφοι και νομικοί περιγράφουν την ακροαματική διαδικασία στο ναυτοδικείο, που καταδίκασε τον νεαρό ομοφυλόφιλο μέσα σε συνοπτικές διαδικασίες σε ισόβια κάθειρξη. Την ίδια περίοδο, έρχεται στη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την εκτόπιση των ομοφυλοφίλων για λόγους δημόσιας υγείας. Το γεγονός πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην κοινωνία.
Έκπληκτη η κοινή γνώμη παρακολουθεί ομοφυλοφίλους να διαδηλώνουν στα Προπύλαια και τραβεστί να βγάζουν λόγους σε πλατείες. Καταγγέλλουν δημόσια τις αποκαλούμενες «επιχειρήσεις αρετής» της αστυνομίας στα στέκια τους. Ο σκηνοθέτης Γ. Κατακουζηνός, συνεργάζεται με θαμώνες της Συγγρού και γυρίζει την ταινία «Άγγελος», βασισμένος στην ιστορία του Χρήστου Ρούσσου, σοκάροντας κοινό και κριτικούς.

Η πολιτική «αλλαγή» του '81 φέρνει κύμα ελπίδας και στις φυλακές ξεσπούν εξεγέρσεις κρατουμένων, που καταγγέλλουν απάνθρωπες συνθήκες. Τότε ο Χρήστος Ρούσσος αποκαλύπτει στο δημοσιογράφο Γ.Λιάνη τα βασανιστήρια στις φυλακές Κέρκυρας.
Ο ισοβίτης ξεκινά αγώνα για να πετύχει την αποφυλάκισή του.
Όμως, ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης απορρίπτει την αίτηση για επανεξέταση της πρώτης δίκης. Ο Χρήστος Ρούσσος κηρύττει απεργία πείνας που τον οδηγεί στα όρια του θανάτου. Δημοσιογράφοι όπως η Λιάνα Κανέλλη, ξεκινούν πύρινη αρθρογραφία, διανοούμενοι και στελέχη της Αριστεράς κάνουν απεργία πείνας στα Προπύλαια για συμπαράσταση και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάζεται. Η κοινή γνώμη με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί την υπόθεση να εξελίσσεται σε πολιτικό θρίλερ, που κινδυνεύει να καταλήξει σε παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας και πτώση της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η απονομή χάριτος, που έρχεται από τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή, δε θα θέσει τέλος στην ταραγμένη ζωή του Χρήστου Ρούσσου. Ο ίδιος έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη μεγαλύτερη εξέγερση των φυλακών, το 1990 και αρνείται να αποφυλακιστεί για λόγους συμπαράστασης. Υπουργοί, πολιτικοί, δικηγόροι, δεσμοφύλακες, και «πρωτοπαλίκαρα»... μπλέκονται σε ένα ατελείωτο παιχνίδι διαπραγματεύσεων και εντυπώσεων.
Όταν τελικά ανοίγουν την πόρτα των φυλακών στον Χρήστο Ρούσσο, ο ίδιος βγαίνει σε μια κοινωνία αλλαγμένη, που αρνείται να δεχτεί στους κόλπους της έναν πρώην ισοβίτη.

Τα δημοσιεύματα του τύπου της εποχής ήταν γελοία, εκνευρίζεσαι δε όταν σκέφτεσαι ότι τότε δεν υπήρχαν και εναλλακτικοί τρόποι ενημέρωσης και τελικά ο κόσμος πως ενημερωνόταν ή τι πίστευε;

Πείστηκα για το ότι οι εποχές που ζούμε είναι καλύτερες(;).

Φοβήθηκα για το ότι η τωρινή κοινωνία δε θα κρίνει λιγότερο επιπόλαια σε μια ανάλογη περίσταση.

Προβληματίστηκα για το αν το οποιοδήποτε σημερινό δικαστήριο θα μπορέσει να σκεφτεί και να κρίνει χωρίς προκαταλήψεις.

Τότε, η σχέση του Χρήστου με τον Ανέστη και με όλα τα επακόλουθα (επιχειρήσεις αρετής της αστυνομίας κτλ) υπήρξε πραγματικά εκρηκτική όχι μόνο για τους ίδιους αλλά για όλη την κοινωνία. Πυροδότησε εκρήξεις περιέργειας και συντηρητισμού.

Τώρα, που θα οδηγούσε μια τέτοια ιστορία;

 

Αναρτήθηκε από ProFyLaKtiKo, 17/1/2009, Η αληθινή ιστορία του Άγγελου

[http://profylaktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_17.html]

 


Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 46 guests και κανένα μέλος