Οι Δυο Νεράιδες

Μυστικό ετών 35

Kalhmera k sugnwmh gia ta greeklish alla sas stelnw to mail apo net cafe sth germania k den exei ellhniko programa o upologisths. eimai 35 xr gaidouri kai akoma den exw parei thn apofash na milisw stous goneis mou pou to xeroun sigoura oti eimasi gay. To xerei o ntounias k egw to krataw mustiko..... Poso arostaki eimai telika, peite mou.

Μάκης


Αγαπητέ γερμανοπαθή φίλε,

Το αν θα το πεις ή όχι στους γονείς είναι άσχετο με το ποιοι και πόσοι άλλοι το ξέρουν. Το «ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι» δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι πρέπει να τους πιάσεις από τα πέτα και να τους το πεις κατάμουτρα. Υπάρχουν πολλοί ανώριμοι άνθρωποι που προτιμούν να ζουν με ψέματα γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν την αλήθεια. Αν οι γονείς σου ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς αν αξίζει να τους το πεις.

Επίσης υπάρχουν γονείς που έχουν κακή σχέση με τα παιδιά τους και δεν ενδιαφέρονται να τη βελτιώσουν. Τέλος υπάρχουν γονείς άκρως συντηρητικοί, κολλημένοι στις ιδέες τους που ούτε τους περνάει από το μυαλό να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους. Το θεωρούν μάλιστα καμάρι τους να μένουν κολλημένοι στην ιδεολογία τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε προσπάθεια να τους ανοίξεις τα μάτια είναι χαμένος χρόνος.

Αν όμως έχεις μια καλή σχέση μαζί τους, αν είναι άνθρωποι στοιχειωδώς ανοιχτόμυαλοι που συζητούν τα προβλήματα, δεν εκρήγνυνται και ουρλιάζουν με την παραμικρή «παρωνυχίδα», νοιάζονται για τη σχέση τους με τα παιδιά τους, τότε, ναι, πρέπει να βρεις το κουράγιο και να τους το πεις. Πάντως ακόμη και σε αυτές τις «ιδεατές» περιπτώσεις πολλοί γονείς σοκάρονται, οπότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για συζητήσεις, ενδεχομένως και για προτάσεις τους για «λύσεις». Μείνε σταθερός στις θέσεις σου και προσπάθησε να κρατήσεις τη ψυχραιμία σου.

Φιλικά,

η ψύχραιμη Καλή Νεράιδα


Γεια σου Μάκη,

Συγγνώμη, αλλά είσαι στη Γερμανία κι αντί να χαμουρεύεσαι με κάνα δίμετρο Γερμανάκι κάθεσαι σ' ένα ίντερνετ καφέ και στέλνεις σπαραξικάρδια γράμματα στις Νεράιδες; Ε είσαι πολύ άρρωστος! Ή είδες πολλούς ακομπλεξάριστους γκέι μαζεμένους στον δρόμο και ζήλεψες.

Όλα εξαρτιόνται από το τι σχέση θέλεις να έχεις με τους γονείς σου. Καλά σου τα λέει η Καλή Νεράιδα. Διάβασε κι εσύ όλα τα προηγούμενα Φτου & βγαίνω για το θέμα του coming out.

Φτου & Bγαίνω

Στο κάτω κάτω, γιατί να το πω;

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου πώς θα με δουν οι άλλοι;

Η μέρα που έπεσαν από τα σύννεφα

Φτου & βγήκα για το παιδί μου (για γονείς)

Για να μην πάτε ξυπόλητοι στ' αγκάθια

do not enter γκέι παιδιά - πανικόβλητοι γονείς

Χωρίς Οικογένεια

Ένα γράμμα απ' τα ξένα

Η Καλύτερη Νεράιδα

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 guests και κανένα μέλος